Kategoriarkiv: Månkonspirationen

Månlandningsprat i PP3


I dag var det dags för lite prat om månlandningarna med utgångspunkt i filmen ”First man” som jag och Anneli såg för någon dryg vecka sedan. Uppsättningen kring mikrofonerna var den samma som när jag besökte PP3 den 27 september: Adrian Boberg, Linnea Wikblad och Sara Kindberg.

Jag fick en taxi till studion (som ligger i hörnet av Stadsteatern mot Drottninggatan) och var framme 13.30 så när jag släpptes in hade jag en kvart till godo och hann prata med gänget som skulle köra intervjun. Eller snarare samtalet. Ett bra gäng med bra frågor och som ger den som intervjuas tid att prata. Ni kan lyssna till programmet här.

Fokus låg på konspirationen kring månlandningarna där jag fick berätta vilka argument som finns för att människan har varit där och peka på de svagheter som motståndarna har att komma med.

Ni kan läsa min sammanfattning av argumenten på ufo.se.

Under programmet kom det in några frågor från månlandningsskeptiker som jag svarade på liksom ett ”beundrarmejl” från en tjej som gillar när jag är med i PP3.

Tycker att programmet blev bra eftersom det aldrig blev någon tidspress. Lite trist bara att Linnea råkade kalla mig ordförande i UFO-Sverige. Men den titeln lever kvar hos många trots att Anders har tagit över.

Nå, innan jag åkte till PP3 hann jag jobba lite med efterskörden från kursen och märka upp alla ljudinspelningar, fixa med fler bilder och dessutom gå igenom resten av de Teknik för alla som jag fått från Carl-Anton. Många intressanta artiklar där – från 1946.

Kvällen på jobbet blev lugn. Bomberiet i USA hade lugnat ned sig och Mia hade redan börjat på det när jag kom så mitt jobb blev att skriva lite kompletterande artiklar.

Rätt mycket att stå i men jag hann i alla fall gå till La Barca och äta en pizza i lugn och ro. Och, inte minst, ringde jag till min vän och före detta kollega på Norrbottens-Kuriren Janne Enbom och grattade på hans födelsedag. Janne är ju ett år yngre. Han kunde förresten berätta att den första snön fallit i Luleåtrakten just i dag.

När jag skulle ta mig hem var min taxi försenad och jag fick en kvart att sitta och prata lite med Pontus, något som vi inte alltid hinner under arbetskvällen. Väl hemma jobbade jag lite med den här bloggen och en del annat. I säng framåt 03 efter att ha jobbat med lite AFU-frågor på slutet.

139 total views, no views today