Kategoriarkiv: Månkonspirationen

Fyra intervjuer och badminton


Hade tänkt att sova en stund men väcktes vid 09 av Leif Claesson på Skövde Nyheter som ville intervjua mig om månlandningen och konspirationsteorierna kring den. Jag badatt få återkomma när jag väl vaknat ordentligt och det gick bra.

Men, men en stund senare ringdeHector Apelgren P4 Göteborg och ville boka en intervju i samma ämne vid 12 i dag. Jag förklarade att jag spelade badminton med Stefan mellan 11 och 12 men nog skulle ha hunnit klart till 12.15 så vi kom överens om att ta det då.

Eftersom jag inte längre kände mig trött nog för att somna om gick jag upp till Anneli som satt i soffan och vilade foten.

Markus var på väg ut och jag gick över till grannen för att vattna deras blommor.

10.45 kom Stefan och plockade upp mig för vidare färd till Komethallen. Hejade på en tjej som brukar träna där (och som kan spela badminton) innan vi drog igång vår sista match för sommaren. Det blev en tuff tillställning där jag tappade fokus i första och fick stryk med 15–17 för att vända i andra till 17–15. Rätt jämnt alltså.

Sista blev enklare, även om jag aldrig kände det så, då jag vann med 15–6 och så stod det 12-11 i matcher nu när semestertider väntar utan spel.

Jag hann i alla fall ut i duschen och att byta om innan P4 Göteborg ringde och gjorde sin intervju med mig. Då hade även P4 Skaraborg hört av sig och bokat intervju till 15.00.

Sedan hem (i Stefans bil) för en snabblunch med Anneli och därefter iväg till DN för att träffa Marcus Ulvsand från Aftonbladet som skulle göra en intervju med mig om Area 51 för deras podd. Ni kan se oss på bilden ovan när vi träffades i ett konferensrum vid entrén till DN.

Det blev en elva minuter lång intervju som vi båda kände oss nöjda med. Den kommer att publiceras av Aftonbladet i morgon. Extra kul var att Marcus kände till mig mer än väl. Han hade nämligen jobbat som råklippare åt Kerstin och Michael när de gjorde ”Spökraketerna”. Så Marcus hade sett långt över 100 timmar film med mig!

Tjugo minuter senare var det dags för P4 Skaraborg och Emmy Rydstrand att ringa och så pratade vi om Area 51 i sex-sju minuter. Först därefter var det dags att börja jobba.

Fick ett tips om att en 95-årig svensk, Roy Wern, hade varit inblandad i det amerikanska månprogrammet under 60-talet då han som anställd på Boeing hade fått ansvar för att tillverka en apparat som kunde simulera en start av de em raketmotorerna på den mäktiga Saturn V-raketen.

Jag fick numret till Roy genom hans bror och gjorde sedan en intervju med denna i dag ganske lomhörde man. Det gick så långt att mina kollegor undrade vad jag satt och skrek om trots att jag gått in i ett rum en bra bit bort. Men Roy var mycket sympatisk och det var roligt att få prata med honom.

En artikel blev det i alla fall och den kommer ut på DN.se i morgon.

Mat på Ewog tillsammans med Björn, lite snabbt eftersom jag bevakade omröstningen i EU-parlamentet och dessutom skulle intervjua Hélene Fritzon.

Men nu är det slut och semester väntar!

 552 total views