Kategoriarkiv: Forteana

Sista handen vid boken

En av adventsljusstakarna på plats.

I dag lade jag sista handen vid boken. Allt har varit färdigskrivet sedan några dagar men nu har jag lagt allt i ett stort dokument såsom förlaget vill ha det, plockat bort alla referenser och mejlat iväg det hela. Att jag plockar bort referenserna, som jag med stor möda lagt dit, kan ju verka konstigt men det beror på att den första upplagan blir en ljudbok och där kommer dessa givetvis inte att läsas upp.

Om ljudboken går bra blir det en vanlig bok också och då åker referenserna dit igen.

I dag sålde jag Marilyn Monroe-bilderna som jag lade ut på Tradera i går så där blev det ännu en liten slant till AFU. Bra att få dem sålda så blir det liiiite mera plats i källaren. Det finns mycket kvar där som ska säljas och det är inte gjort i en handvändning.

Anneli fick ett ryck och började plocka fram lite julpynt men höll sig till sådant som lyser. Ett par adventsljusstakar, en tomte som lyser och en ljusslinga som jag och Markus drog ned för trappräcket mot källaren. Det blir ju lite trevligare när allt kommer på plats.

En av Jokkmokksbilderna.

Pratade en stund med en man i Jokkmokk som den 23 november mellan 18.58 och 19.21 tog en serie bilder på ett utsträckt ljus på himlen. Ni kan se det här ovan. Bilderna togs en bit utanför samhället och i riktning från det. Även om jag har mina aningar om vad det kan vara så vill jag prata med mannen igen.

Ljuset befann sig på samma plats under hela tiden som han kunde se det.

I kväll lagade Markus fläskkarré med rotsaker som han lyckades perfekt med. Till detta delade vi på ännu en julöl, Sigtuna Midvinterblot som var mörk som synden och riktigt bra. Kan rekommenderas.

Sedan blev det soffan och ett par avsnitt ”The Crown” och på det fortsatte jag med att rensa texten från fotnoter. När jag var klar visade det sig att ungefär 85.000 texten eller omkring tio procent av boken bestod av källhänvisningar.

Mejlade min redaktör och sa att nu väntar jag bara på en enda uppgift till, som jag hoppas jag ska få i morgon, sedan mejlar jag iväg det hela.

Fick ett mess från vännen och ufoförfattaren John Hanson i England under kvällen. John var uppmärksammad i The Sun eftersom prins Philip uppenbarligen sagt att han skulle läsa en av hans böcker och dessutom hade skaffat sig de flesta andra. I artikeln påstås också att prinsen byggt upp ett stort ufobibliotek under åren. Eftersom han är 99 år så har han haft gott om tid om han velat odla det intresset.

I säng 00.30. Ska upp tidigt i morgon för att operera bort polyper.

 47 total views,  5 views today