Kategoriarkiv: Science fiction

Bokjobb hela dagen plus lite Venus


När Anneli gav sig iväg för att titta på fåglar tillsammans med vännen Maria och Markus gett sig av till banan för att jobba slog jag mig ned framför datorn och jobbade med nya boken. Hela dagen i princip. Men framåt kvällen visslade Gunnar utanför fönstret och så gick vi ut för att titta på det vackra paret ovan, månen och Venus, som långsamt var på väg ned mot horisonten i nordväst. Kyligt var det.

Men annars var det mest skrivande som gällde. Svårt att säga hur mycket jag har skrivit sammanlagt eftersom jag jobbar på flera kapitel samtidigt och försöker föra samman idéer och tankar så att det ska bli någon sorts logisk följd av det hela, men så långt är jag inte riktigt ännu.

Jag har också stuckit emellan med att söka på lite annat i Kungliga Bibliotekets databas, mest sådant som har med nya boken att göra men också en del gamla rymdnyheter. Ni kan se en sådan här ovan, lite märklig eftersom den knappast var sann. 1947 hade ingen skjutit några raketer mot andra planeter, eller månen för den delen.

Har fixat med disk och tvätt också plus att jag lagade maten till kvällen, det blev pytt med stekta ägg och bacon.

Några brev blev också skrivna och så har jag hjälpt några läsare som undrar när de ska få UFO-Aktuellt och Rapport-Nytt som de har betalat för.

Vann förresten ett par Traderaauktioner också. Några rymdhelsaker som bara kostade mig några tior plus ett fint frimärke stämplat Mariestad. Dessutom var jag inne på en annan auktionssajt och ropade hem en fransk framtidsroman från 1775 med titeln ”L`An deux milles quatre cent quarante”, alltså ”År 2440”. Lite kul. Författaren Louis-Sébastien Mercier förutspådde i den bland annat den franska revolutionen (1789-1799), varför boken förbjöds av regeringen när den kom i sin originalutgåva 1770.

Har också lagt ut en del nytt på Tradera som jag hoppas sälja till AFU:s förmån också. Pengar jag får in på Tradera går till arkivet, pengar som går ut betalar jag själv. Så funkar det.

Men mest blev det skrivande fram till efter kvällsmaten då jag och Anneli tittade på ”Mästarnas mästare” innan jag återgick till att skriva en stund till. Fick massage också eftersom min rygg varit lite dålig i dag, sannolikt eftersom jag stod böjd och tog bilder under någon timma i går. Ingen bra idé givetvis.

Har börjat få problem med jobbdatorn som verkar vara i behov av en översyn så jag plockar med mig den in när jag går på skiftet igen. Det är en gamma bärbar men med stor skärm vilket jag har nytta av. Så egentligen vill jag inte byta till en modernare får då vet jag att skärmen blir mindre. Vi får väl se vad it-gänget kan hitta på med den.

Strax före midnatt stängde jag butiken för i dag. Blev inget bokläsande i sängen tyvärr.

 82 total views