Kategoriarkiv: England 2017

Lådorna framme och bilfix


I dag kom lådorna från vår senaste insamling fram till AFU! Det måste vara rekord. Det var ju knappt så att vi hann hem själva. Anders och Sven-Olov fick göra samma insats som jag och Carl-Anton och bära lådor för glatta livet. Ett bra träningspass, det kan jag garantera.

Bland de donationer som vi fick med oss från England den här gången finns bland annat numer 1 av Fate Magazine från 1948. Ni kan se det här ovan. En liten rar sak som hade en mycket fantasifull bild av Kenneth Arnolds observation från året innan på omslaget. Mycket åtråvärd som samlarobjekt.

Själv inledde jag dagen med att gå upp 08 och köra bilen till service. Det var nämligen dags för 3.000-milakollen och jag passade ju på att boka den när jag och Carl-Anton var på väg ner genom Sverige för elva dagar sedan. Eftersom det är fredag den 13:e i dag så kan det inte förvåna någon att en liten lampa hade börjat lysa på instrumentpanelen när jag backade ut från garageuppfarten hemma.

Lampan, som ni kan se nedan, indikerar att något inte står rätt till med något av däcken. Oftast handlar det om punktering. Och Motordepån kunde också konstatera att det regummerade däck som vi fått nödköpa i midsomras då vi fick punktering nere i Skåne hade börjat läcka ur ett litet hål som satt så till att det inte gick att laga.

Det kan ju verka som otur en dag som denna men i själva verket var det en himla tur att vi inte drabbades av detta under de tio dagar som vi reste runt i England, Tyskland, Nederländerna och Belgien. Så kan man också se det.

Medan jag väntade på att bilen skulle bli klar fortsatte jag att packa upp saker som jag haft med från England och att gå igenom min lista över saker som skulle fixas och som jag fyllt på under resan. En hel del blev gjort, annat får jag ta senare. Har också tvättat och jobbat ute i garaget en stund där hundratals böcker står i kassar sedan Stefan Roslund hämtat dem på Lidingö.

Hittade några kul böcker som jag själv tänker behålla, inte minst en bok om Strindberg skriven av astronomen Knut Lundmark och dedicerad av honom till en vän. Går rakt in i min Lundmark-samling. Dessutom hittade jag ett antal böcker om Kina som jag sålde till vännen Eva som är specialintresserad och fick på så vis in 220 kronor till AFU. Lite senare på kvällen sålde jag tre Jimi Hendrix-skivor för 500 kronor till en annan kamrat. Också det bra pengar till arkivet.

Rätt mycket annat kommer att gå att sälja medan en del var skräp och de körde jag och Anneli till återvinningen när hon och jag var på väg till Coop för att veckohandla. Eftersom vi får Niklas på middag i morgon ringde vi och kollade om han ville ha tacos, det ville han! Och det ville ju vi också!

Hemma igen fixade Anneli kvällsmat som vi åt med ett glas rött och levande ljus.

Sedan satt jag och jobbade i ett par timmar. Dels lade jag över alla bilder från paddan och mobilen från resan i mappar, dels skrev jag flera mejl för att rädda material i England. En av aktionerna kräver en hel del logistik som jag ännu inte vet om jag har lyckats fixa. Hänger på vilket svar jag får från en person.

Den lilla lampan varnade för punka.

179 total views, no views today