Dagsarkiv: 21 november 2007

UR och EM

Bild
En stor del av dagen har gått till att hjälpa Thérèse Bergling från UR som håller på med ett program om ufo på tyska för ungdomar. Programmet ska fokusera på hur man kanavslöja förfalskade ufobilder och jag hjälpte till med att plocka fram ett antal bra kandidater som Thérèse fick med sig på en dvd.

Teamet från UR kommer också att resa ned till Tyskland för att intervjua en ufologkollega till mig som jag har hjälpt dem med och göra en intervju med honom.

På eftermiddagen hade jag ett långt samtal med en sjundedagsadventist angående det Radio Halland-program jag var med i för en dryg vecka sedan. Mannen, som hette Tony, hade själv gjort en ufoobservation av ett stealthliknande, trekantigt, föremål när han var i USA för nästan 20 år sedan. Föremålet hade hängt stilla på ett sätt som trotsade allt som han tidigare hade sett.

Tony själv var övertygad om att de okända föremål kördes av onda andekrafter ungefär på samma sätt som Jehovas Vittnen brukar säga. Det märkliga med det resonemanget är att ingen ju vet vad som ligger bakom ufoobservationerna. Hur man då kan veta vilka som sitter i farkosterna är givetvis att sitta inne med en sanning som är få förunnade att ha tillgång till.

I kväll hade jag ett långt samtal med en lärare i Ludvika som hade kontaktat vår rapportcentral. Mannen berättade att han och många fler varje mörk kväll kunde se hur ett stort antal flygande föremål kom in över Väsman och lade sig över sjön. Där verkade de plocka upp något ur vattnet.

Aktiviteten var som störst några timmar efter midnatt men kunde starta betydligt tidgare. Nu ville han att UFO-Sverige skulle undersöka vad det rörde sig om. Det intressanta var att han påstod att föremålen syntes var man än befann sig runt sjön. Men inte i dagsljus. Vid ett tillfälle hade han sett ett blyertsgrått streck som farit över sjön i mycket hög fart men det var också enda gången som något hänt under dygnets ljusa timmar.

Intressant berättelse i vilket fall, särskilt som den ju faktiskt går att kontrollera. Det är ju mycket sällsynt att vi undersökare kan åka till en plats med garanterad observation när vi väl kommer dit.

Så har det ju också äntligen blivit klart att Sverige går till EM i Österrike-Schweiz nästa sommar. Inget mål av Zlatan den här gången heller men ett riktigt bra spel av den gudabenådade Interspelaren. 2-1 mot Lettland efter mål av Allbäck (varför spelar han inte alltid?) och Källström. Av bara farten led jag mig igenom Englands sista halvlek mot Kroatien också. 0-2 i baken förvandlades plötsligt till 2-2 efter mål av Lampard på straff och Crouch på en härlig passning från Beckham.

Sedan gjorde England som Sverige gjorde mot Nordirland hemma. Man började bli försiktig och slutade anfalla. Resultatet blev det samma som för Sverige. Mål i baken. Konsekvenserna blev dock värre. 2-3-målet innebar att England nu får se EM på teve.

 477 total views