Dagsarkiv: 01 juli 2017

Till Tyskland och Emstek


I dag bar det av mot Tyskland för att i morgon fortsätta till Nederländerna och Belgien där jag och Niklas ska hämta upp en del böcker till AFU. Böcker som skulle ha hämtats förra året då min bil bröt ihop England.

Vägen ned gick via Öresundsbron och färjan Rødby–Puttgarten och vi startade 08.00 för att komma fram till vårt hotell i Emstek 21.15, 1.200 kilometer senare. Ni kan se oss nöjda glada framför hotellet här ovan.

På vägen ner gjorde vi ett matstopp i Värnamo, på Burger King i vanlig ordning, och fick vara med om ett oväntat möte då min tidigare arbetskamrat från DN Lisbeth Brattberg dök upp där precis när vi skulle gå ut. En minut senare så hade vi missat henne.

Vi turades om att köra, jag började till Värnamo och Niklas fortsatte till Malmö, över bron och till färjan i Rødby. Sedan körde jag genom Tyskland. Det var ömsom regn och ömsom sol men det blev bättre och bättre ju längre ned vi kom.

Tyskarna gillar stora vägarbeten vilket vi fick prova på att krypa oss igenom. Och vad värre var – på vägen hem lär vi drabbas av ett riktigt mastodontbygge. Där stod trafiken stilla i säkert en mil.

När vi väl kom fram hade vi kört upp en och en halv tank på 120 mil. Inte så illa.

På vägen ner hjälpte jag en kille som betalat in medlemsavgift men inte fått något kort och en person som filmat något mystiskt intill månen i kväll och gissat på planet med att det var precis just vad det var. Jupiter.

Dessutom hade Håkan Blomqvist skickat en rysk tevejournalist vidare till mig och han ville intervjua mig om ufo via Skype. Får bli när jag kommer hem.

Vårt hotell här i Emstek heter Hotel Schute och är ett slags äldre historia med knarrande golv och möbler i trä stora som timmerbilar. Men personalen är vänlig och vi fick till och med något som liknar en balkong. Eller vad det nu är. Utsikt i alla fall.

Hungriga gick vi några hundra meter till Restaurang Italia som visade sig servera utmärkta rumpsteakar tillagade precis som vi bad om – röda. Var sin iskall Veltins (bryggeriet sponsrar Schalke 04) var också perfekt.

Med 19 grader i luften var det inget problem att vandra hem i kvällen. Trötta men nöjda efter en lång dag. I säng före midnatt!

Så här såg vi ut när vi startade dagen.

Lisbeth Brattberg utanför Burger King i utkanten av Värnamo – ett oväntat möte.

Färjan över till Puttgarten.

Niklas tar en öl på vår balkong i Emstek.

En god rumpsteak var vi värda när vi kom fram.

347 total views, no views today