Dagsarkiv: 04 juli 2017

Hem från Tyskland via AFU


Eftersom vi sett köerna förbi Hamburg på vägen ner så bestämde vi oss för att starta tidigare än planerat. Så efter en bra frukost på hotellet i Hollenstedt rullade vi norr ut klockan 08.30 istället för 09.00.

Nu visade det sig att köerna inte var lika mardrömslika som vi fruktat. Men de fanns där. Tre vägarbeten och infarterna till Hamburg sinkade oss ordentligt men eftersom jag redan från början tagit till extra tid för resan upp till Puttgarden så kom vi fram till och med en halvtimma innan vår färjan skulle gå.

Faktum är att vi kom precis på slaget för att färjan före vår färja skulle avgå. På minuten faktiskt. Vi blev visade en egen fil och kunde köra direkt ombord till och med före dem som redan stått i kö! Inte illa.

Ombord hann vi handla vin till Anneli, gå ut på däck en stund i snålblåsten och äta lite godis och mat som vi hade med oss innan vi var framme i Danmark. Vännen Roger berättade att det ska bli en tunnel här inom ett antal år.

När vi körde över Öresundsbron sken solen på oss men vädret har varit lite varierande ned moln, sol, regn och så sol och regn igen.

Efter att ha stannat vid Centrum Syd för att äta lite (på Burger King) så bytte vi chaufför och Niklas tog över. Bara någon mil mot Landskrona till slog den första svenska kön till och där blev vi sittande.

Ibland blir man bara arg. För efter att vi sniglat fram i en vansinneskö i 45 minuter på grund av bärgning av en bil från en tidigare olycka, som vi hört om på radion, och äntligen kom fram stod en vanlig personbil vid sidan i höger körfält, en trasig skärm var allt som syntrs, ett gäng poliser stod och solade sig bakom varningsskylten. Detta stoppade all trafik norr ut. Man blir matt för mindre. Vi var nog många som undrade hur länge till den där struntsaken skulle fortsätta bli ett trafikhinder.

Nästa hinder kom i höjd med Ljungby då vägen av oklar anledning var avstängd och vi fick ta en ordentlig omväg innan det var möjligt att köra vidare på E4. Sedan kom det ett jätteregn, och ett jättekort sådant, som fullkomligt dränkte vägen och det var bara att sakta in.

Medan Niklas satt vid ratten så ägnade jag mig åt att svara på mejl, skriva på Facebook och åt att blogga. Och att ringa till Anneli och prata med Johan på rapportcentralen om ett äldre fall.

Klockan 19.10 kom vi fram till Norrköping och AFU där Anders Liljegren mötte upp. Vi packade ur allt från bilen och bar ned det i en av våra lokaler. En del annat hamnade i huvudlokalen där också Tobias Lindgren satt och jobbade med något som kan bli ett medlemsregister.

Strax före 20 tackade vi för oss och nu, med mig som förare, körde vi hem till Anneli och Markus och kunde äta grillat framför slutet av ”Morden i Midsomer” som Anneli tittade på. Vi packade upp och pratade om resan och åt jordgubbar med glass innan det var dags att sova. Rätt trötta båda två.

På väg ombord på färjan i Puttgarden.

Ombord kändes blåsten ordentligt.

Paus norr om Malmö.

315 total views, no views today