Dagsarkiv: 16 juli 2017

På väg mot Asien


Efter att ha packat det sista så är vi snart på väg mot Bangkok och vidare mot Kambodja och till sist till Vietnam. Vi lämnar ett (för tillfället?) soligt Sverige för ett område med regnperiod, men den saken är vi väl medvetna om. Jag och Anneli reser tillsammans med Carl-Anton och Britt-Marie som mötte upp på Arlanda dit Markus körde oss. Markus som stannar hemma och jobbar och får ta hand om blommor och hus. Niklas jobbar även han så det blir en resa utan pojkarna.

Vi sammanstrålade på Arlanda, dit Carl-Anton och Britt-Marie kom med tåg från Nyköping, för incheckning, en macka och lite väntan. Vi möttes vid en av Pressbyråkioskerna innan Anneli, som år reseledare, såg till att vi checkade in våra väskor och tog oss igenom säkerhetskontrollen.

På andra sidan blev det mackor sedan jag konstaterat att närmaste restaurang tog 239 kronor för en Fish’n chips. Vansinnigt.

Vår Dreamliner lyfte 14.30 och då hade vi hunnit vänta en stund även där.

Det blev en elva timmar lång resa med Norwegian mot söder men det fanns flera bra filmer att se så jag slog till på ”Fantastic beasts and where to find them” och ”Girl on the train” och så hade jag med en bra bok. Flygplansmat älskar jag så lådan med biff och mos smakade utmärkt, till den ett glas vitt och en Pepsi.

Så mycket sova blev det dock inte. Jag har aldrig lyckats sova särskilt bra på plan, det är bara att konstatera. Satt mest och blundade medan Anneli sov. Carl-Anton och Britt-Marie hade platser på andra sidan gången. Inte heller de kunde sova särskilt mycket.

När vi landade var klockan 06.30 lokal tid och 01.30 kroppstid och helt plötsligt hade det blivit en ny dag och ny blogg.

246 total views, no views today