Dagsarkiv: 30 juli 2017

Bra klipp och sista dagen


I dag är det sista hela dagen för oss på resan för tidigt i morgon tar vi en bil ut till flygplatsen för att sätta oss på ett flygplan mot Stockholm i 12 timmar.

Eftersom vi hade spanat in en osedvanligt billig frisör på vägen hem från Cielo-drinkarna i går så tog jag och Carl-Anton oss tillbaka dit medan tjejerna solbadade på femtonde våningen.

Priset var, från en svensk horisont, osedvanligt lågt, bara 100 bath eller 25 kronor vilket Carl-Anton tveklöst slog till på. Jag hoppade erbjudandet men fascinerades av den lilla salongen som var stor som en liten garderob med plats för en stol och två som kunde vänta, sittande hopträngda vid glasdörren mot gatan. Tveklöst den minsta frisersalong jag sett.

Innan vi tog Sky Train-banan dit hade vi åkt till Siam Paragon igen för att försöka hitta ytterligare några böcker till AFU. de två jag köpte senast var så enormt billiga. Vi hittade snabbt fram till esoterikahyllan, även om vi inte kunde läsa en rad av vare sig skyltar eller boktitlar, och efter att ha gått igenom några hyllmeter hittade jag två böcker som såg lovande ut.

Jag tog de båda, en som tveklöst handlade om spöken och en som jag tolkade hade konspirationsteorier som tema, och gick till samma killar som hade hjälpt mig härom dagen. För nu gällde det att få veta vad författarna hette och vad böckerna hade för titlar.

Och hjälpviljan kan man inte klaga på. Fyra personer blev snart inblandade i att försöka tolka det hela till engelska genom diskussioner, surfning och ett telefonsamtal. Författarnamnen gick bra liksom sökboken (som hade en titel även på engelska) medan den andra boken som hade 11 september, ett ägg och spermier och en bild av en solcellspark på omslaget, gav tio minuters huvudbry.

När jag försökte hjälpa till och frågade om den handlade om konspirationer och mysterier, vilket även bilderna inne i boken antydde (Nostradamus, jultomten och Hitler), möttes jag av oförstående blickar. Till slut enades den församlade expertisen om att titeln borde vara något i stil med ”Beyond our understanding” vilket verkade rimligt.

De två böckerna gick på 370 bath, alltså inget större hål i reskassan. Vi tittade vidare bland de engelskspråkiga böckerna också ochd et fanns, som jag nämnde härom dagen, ett rikt utbud med böcker om reinkarnation, ufo, mysterier och livet efter döden. Men priserna var betydligt högre för dessa importerade böcker; mellan 600 och 1.100 någonstans.

Klara på stan anslöt jag och Carl-Anton till Anneli och Britt-Marie som tillfälligt hade lämnat poolen och satt och drack kaffe på Britt-Maries rum. Vårt rum var föremål för städning och då tog jag chansen att ge städerskan hennes dricks. Lite senare fick vakten som så snällt öppnat dörren åt oss i en veckas tid också han sin dusör.

Vi tog oss med gemensamma krafter upp till poolen där vi höll till någon timma. Vädret var utmärkt och himlen nästan blå. Anneli lyckades bränna sig medan jag höll mig på säkert avstånd från solen under en parasoll.

Vid 14-tiden bytte vi om och gick till Terminal 21 för att äta. Detta köpcentrum har inte bara många restauranger utan dessutom en foodcourt som i sig har en massa restauranger. Eftersom vi hade lite pengar kvar på det kort som vi laddade i går kväll så fyllde vi på det ytterligare och beställde sedan en kycklingrätt till alla fyra.

Efteråt tog Anneli ett stort glas iskaffe medan jag investerade i en stor mugg med passionsfrukt som krossats med is. Uppfriskande gott men så kallt att jag fick hjärnfrossa och fick stilla mig innan jag kunde fortsätta dricka.

Innan vi gick tillbaka till hotellet tog jag en selfie av mig och Anneli under en skylt med gatorna Haight och Ashbury som vi sprang på i Terminal 21.

Och vi skulle komma att hamna på Terminal 21 ännu en gång den här dagen. Nu för middag på Tim Ho Wan, som vi hade ätit på tidigare i veckan. En fin dim sum-restaurang där vi satsade på de smårätter som vi gillade bäst den här gången vilket innebar ett gäng räkdumplings och några med wasabi, som smakade riktigt gott. Jag slog även till med kycklinsoppa till förrätt och sedan drack vi te hela gänget, jag varmt, de andra kallt med is.

Notan slutade på närmare 1.300 bath och när allt var betalt föreslog jag att vi skulle ta en tur ned till våningarna under marknivå, dessa hade vi missat tidigare. Och det var en bra idé. Här fanns också några restauranger men framför allt en massa små butiker som sålde och tillverkade en massa godsaker i form av bakverk och annat. Vi slog till på några muffins från Gourmet Market och en lång chokladhistoria som fylldes med flytande choklad, kallad Kazé Kazé, på Beard Papa’s.

En stor och välsorterad livsmedelsbutik på samma våning hann vi också besöka för att köpa en smakfull guavajuice.

En bit längre bort fanns en liten bokhandel med enbart engelskspråkiga böcker och den visade sig mycket välsorterad och spännande. Det var svårt att bara välja någon enstaka bok men till slut slog jag till på Bob Kings ”Night sky with the naked eye” som inte bara var en handfast bok för den blivande amatörastronomen utan också innehöll en del himlafenomen. Väl värd sina 850 bath.

Nöjda med denna sista kväll i Bangkok gick vi tillbaka till vårt hotell och upp till vårt rum där vi inmundigade alla godsakerna och summerade dagen. Jag och Anneli hade packat det mesta men fixade det sista inför morgondagens resa hem innan vi lade oss för att läsa en stund. Upp vid 05 är det som gäller.

Många bangkokbor stannade till vid det här andehuset och offrade mat eller tände rökelse.

Mat på Terminal 21:s foodcourt. Anneli får sin kyckling.

Massor av folk i vanlig ordning.

”Tillbaka” på Haight-Ashbury, om än i form av en thailändsk kopia.

Så här såg det ut på riktigt med Ylva och pojkarna den 30 maj förra året.

Och så besökte vi ”marknaden” ett par trappor ned på Terminal 21.

376 total views, no views today