Dagsarkiv: 12 september 2017

Fortsatt Englandsjobb och vanligt dito

Har fortsatt planeringen av min och Carl-Antons Englandsresa i oktober, det finns en del pusselbitar kvar att få till innan schemat går ihop. Har också fortsatt sorteringen av digitala bilder så att de hamnar sökbara på rätt plats i datorn.

Och så började jag skriva på ett föredrag som jag ska hålla här i Stockholm i veckan. Ett föredrag om naturfenomen som jag kommer att hålla inför en Round Table-grupp som jag besökt ett antal gånger tidigare. Men det blir också en liten bit om min nya bok.

På jobbet fick jag se en artikel i brittisk press som jag gjorde en blogg av. Nämligen nyheten att det nu ser ut att bli en tunnel istället för väg förbi Stonehenge. Jag har själv kört A303 många gånger och det är alltid roligt att spana in det vackra stenmonumentet när man kör förbi. Nu blir det slut på den möjligheten.

Läs: Tunnel skapar debatt om Stonehenge

Och det är givetvis bra. För när man väl står vid stenarna vill man slippa alla påminnelser om den moderna tiden. Inte minst blir det skönt med tystnaden.

Innan jag började jobba satte jag mig med en kvinna från Max Mathiessen för att gå igenom min pension och var pengarna är placerade. Det mesta såg bra ut men vi ändrade på en sak som verkade vettigt att göra. Bara att hoppas att det var ett bra beslut.

Arbetskvällen blev hyfsat lugn och inte som i går. Mycket smått och inga stora händelser vilket gjorda att vi hann med en sista dagen på passet-fika vid 23-snåret. Erik bjöd på bullar och jag på en alkoholfri flaska. Som vanligt kul att sitta ned en stund och prata.

Eftersom Björn jobbade i kväll så fick han bestämma var vi skulle gå och äta också. Det blev Ewog där jag frångick mina vanorna och tog kycklingspett.

Nu är passet slut. På vägen hem, när vi kommit ett kvarter från där vi bor, kom ”våra” tre rådjur vandrande över vägen. Först såg jag ett och sa till taxichauffören att snart kommer det två till – och det gjorde det. De håller ihop de tre.

När jag kom hem tog jag och smakade på en god ost som Anneli larmat om skulle stå framme plus ett litet glas vin, satte mig och läste tidningen, betalade räkningar på nätet och skickade iväg några mejl och ett mess på Facebook.

165 total views, no views today