Dagsarkiv: 16 september 2017

Grabbträff på Torsö


Så var det dags för höstens grabbträff i Mariestad och med kräftskiva på Torsö efter lite fika och innebandy inne i stan.

Själv började jag dagen med en utflykt till Kyrkans loppis medan Anneli och Raili löste Melodikrysset utan större problem. Hittade lite av varje, en del till AFU, en bok till en arbetskamrat på DN och ett par till mig.

En av de roligare fynden var en biografi över Gustaf Tenggren som var en gudabenådad illustratör under första halvan av förra århundradet och bland annat arbetade med Disneys Snövit och Pinocchio.

Mycket folk i butiken trots den tidiga timmen och som på så många andra ställen erbjöds jag en papperspåse istället för den av plast som låg framme på disken. Medvetenheten om att användandet av plast i form av påsar måste minska ökar.

Passade på att åka till Bolaget också (kräftskivor stundar ju i kväll) och så fyllde jag tanken på bilen. Chicago hann det också bli där Raili lyckades få fyrtal i åttor vid ett tillfälle.

Men dagens klo var alltså grabbträffen som traditionellt inleddes på Lundstedts Café på Stockholmsvägen med räkmacka och slabang plus en päronsoda i mitt fall. Bild ovan. Dit följde Anneli med innan hon åkte för att spela lite golf. Sedan handlade grabbgänget mat på Oxen innan det blev en timma innebandy för sex av oss.

Innebandyn blev en intressant historia då målen var inlåsta och vi fick använda förvaringskorgar från en frysbox istället och införa särskilda regler för att det hela att fungera. Funkade bra och alla överlevde med vissa blåmärken och svullnader som goda minnen. Rättvisa skipades då vi vann var sin match också under den dryga timma som vi rusade runt. Själv fick jag värsta smällen från Lars, en lagkamrat, vilket säger lite om våra matcher.

När vi gav oss ut till Torsö var det strålande sol. Mikael och Stefan, som skolkat från innebandyn, tog båten ut, vi andra körde bil. Väl där var det upplagt för en bra kubbmatch som också den slutade 1–1 i ett slags gudomlig rättvisa.

Per-Åkes stuga är perfekt för oss. Avskilt och vackert och med en fantastisk stjärnhimmel om vädret så tillåter. Vilket vi utnyttjade framåt midnatt då alla kräftor var uppätna, snapsarna slut och musiken färdiglyssnad (vilket den nog egentligen aldrig blev).

Att spana på stjärnhimlen tillhör en tradition som vi har vårdat sedan vi var små. Då låg vi på garagetaken i stadsdelen Rådmannen i Mariestad och spanade på satelliter och lärde oss stjärnbilderna.

Nu stod vi där, jag, Stefan, Mikael, Per-Åke, Lars, Gunnar, Kjell, Olle och såg först en fin Iridiumsatellit och sedan ett vackert stjärnfall mitt i vintergatan. Jag passade också på att ta bilder av Plejaderna och Andromedagalaxen som syntes fint.

En annan tradition är att dricka Gilbey`s med Indian Tonic Water, något som jag stod för. Olle hade visserligen med sig sin frostade finflaska i en trälåda men den är bara skådebröd. En relik.

Egentligen hade Mikael och Stefan, som tog båten ut till Skeberga, tänkta att gå de fyra kilometerna tillbaka dit när festligheterna var slut men de blev räddade av Lars som ställde upp och körde dem. Tur det med tanke på mörker och minskad orienteringsförmåga efter midnatt.

Vi andra fortsatte lyssna på musik och tände en brasa där vi satte oss och pratade framåt tvåsnåret. Efter att ha bankat en geting i sovrummet, som jag delade med Olle, var det inga problem att somna.

En lyckad grabbträff. Nästa möte blir i början på nästa år.

Innebandygänget: Olle, Lars, undertecknad, Kjell, Gunnar och Per-Åke.

Samlade vi kräftbordet.

En slabang!

Några innebandykamrater pustar ut i en paus.

Olles relik på plats. Ej för konsumtion.

Mitt lag i kubb fotograferat av Mikael. Kanske inte den allra bästa bilden…

Det andra laget fotograferat av undertecknad.

Olle i elektrikertagen medan Kjell och Mikael anländer.

En inte särskilt bra bild på Andromedagalaxen men med tanke på att den är plåtad från ett biltak med mobilen som en del av uppallningen av kameran så är den okej.

En meteor som jag tyvärr missade både början och slutet på när den kom övar Örnens stjärnbild klockan 01.01.

235 total views, no views today