Dagsarkiv: 21 september 2017

Ny gåvor från Lennart


Lennart Lund är en av de flitigaste donatorerna till AFU och i dag dök denna urjämtlänningen (se kepsen) åter upp med några kassar böcker och tidskrifter. Vi satte oss vid köksbordet och gick igenom det hela och jag delade upp dem i tre högar: En som ska till AFU, en som kan säljas till Böckernas hus och ge pengar till AFU och en som jag kan sälja till Serieslussen här i Stockholm, också de pengarna går till AFU.

Roligt var att det fanns en samling Utan gräns från bland annat 1969 och 1970. Kanske har vid em redan, det går inte att minnas vad som finns i arkivet längre, men kanske inte. Alla var i utmärkt skick. Dessutom en del nummer av senare datum.

För övrigt har jag jobbat lite med mina framträdanden på Bokmässan. Mest med mitt tjugo minuter långa föredrag som jag ska hålla på fredagen. Så här ser mitt program ut:

Torsdag 17.00-17.20; Montersamtal; Bersån B02:02 (Bonniers)
Fredag 09.15; Montersamtal; DN-montern F01:39
Fredag 11.00-11.20; Seminarium; Koder, krypton och dolda budskap Lokal F6
Fredag 12.00-12.20; Montersamtal; Bersån B02:02 (Bonniers)
Fredag 13.30–14.00; Montersamtal; Vetenskap och Folkbildning D04:33

Fixade till lunch och tog en paus framför ”Simpson’s” innan det var läge att åka till DN.

Eftersom det är sista dagen på passet så passade jag på att handla fika i form av dammsugare som vi lät oss väl smaka av framåt 22.30-tiden. Dagens mat blev på Lilla Asien med Björn, Hoisinanka för min del. En klassiker.

Men det blev också mycket gjort på jobbet, något som Kim Jong Un och Donald Trump alltid ser till. Så mycket att jag till och med var tvungen att sitta över när Kim gjorde ett oväntat teveframträdande.

Och så fick jag in 400 kronor till AFU i dag genom att sälja lite smått och gott.

När jag väl satt i taxin visade det sig att vägen förbi brandstationen i Vällingby var avstängd och så fick vi ta en omväg (som chauffören dessutom körde fel på) och till slut var klockan 02 när jag kom hem. Då hade vi dessutom hunnit diskutera Erdogan och Turkiet hela vägen.

Detta var sista passet på DN på ett tag. Bokmässan och England gör att jag inte jobbar igen förrän den 16 oktober.

Hemma satte jag mig vid datorn och betalade räkningar och svarade på mejl. Men jag hade också fått lite vanlig post, bland annat ett brev från en kvinna i södra Sverige som ville ha min autograf! Hon skickade med ett kort på mig och ett frankerat svarskuvert. Där ser man.

Utan gräns från Lennart.

215 total views, no views today