Dagsarkiv: 26 september 2017

Badminton och fix inför Bokmässan

Så har man flängt runt på badmintonbanan igen och det är alltid lika kul. Fast det hade varit roligare om resultatet blivit bättre. Lyckades ta ledningen med 5–0 i två av seten, mest tack vare Stefan usla servreturer, men inte kunde jag ta vara på den saken utan torskade till slut i tre raka 11–15, 11–15 och 13–15. Inte bra.

På vägen hem stannade jag till i Jakobsberg för att köpa en väderstation på Kjell & Co som en vän i Örebro ringt och velat ha hjälp att skaffa. Den fanns nämligen bara på just den butiken och till ett mycket bra pris. När jag kom dit visade det sig dessutom att det var det sista exemplaret så det var tur att jag inte sölade med att skaffa den.

Tog en burgare på Burger King och så bar det iväg hem.

Har suttit en del vid datorn och jobbat med förberedelser inför Bokmässan och haft ett längre samtal med Mattias på Semic som ska hålla i två av montersamtalen med mig. Mattias hade många bra idéer om frågor så det kommer att bli samtal som är värda att lyssna på. Så här ser schemat ut:

Torsdag 17.00–17.20; Montersamtal; Bersån B02:02 (Bonniers)
Fredag 09.15; Montersamtal; DN-montern F01:39
Fredag 11.00–11.20; Seminarium; Koder, krypton och dolda budskap Lokal F6
Fredag 12.00–12.20; Montersamtal; Bersån B02:02 (Bonniers)
Fredag 13.30–14.00; Montersamtal; Vetenskap och Folkbildning D04:33

Har också betat av några brev och mess/mejl från bekanta och obekanta.

När Anneli kom hem fixade vi gravlax med hemgjord gravlaxsås och potatis som smakade utmärkt med en Rådanäs Ekologisk Pale Ale till. Har jobbat en del med att förbereda mitt seminarium på mässan också, det blir en power point som får ta 20 minuter.

Vi bröt jobbet med ett avsnitt ”Under kupolen” och sedan tillbaka till datorn igen. Och när man ändå satt där så gick det inte att undvika en länk från Space.com där en film av sydsken lagts ut sedan det filmats från rymdstationen ”ISS”. Titta gärna men glöm inte att klicka upp till helskärmsläge först!

Titta här: Se sydskenet från ”ISS”

Höll nästan på att glömma gratulera min rymd- och journalistkamrat Börje Lundberg som fyller år i dag men framåt kvällen fick vi kontakt. ”Rymd-Börje” är liksom jag fascinerad av rymden och rymdfart sedan barnsben och vi är dessutom båda samlare av astronaut- och kosmonautautografer.

Stängde butiken vid midnatt efter att ha jobbat en liten stund med Knut Aasheim-samlingen i källaren också och svarat på ett antal mess på Facebook. De tar aldrig slut. Ett av dem från en kvinna som tror sig ha sett en spökraket.

Förresten märks det tydligt att ”Spökraketerna” ligger ute på Play. Får minst fyra mejl och mess om dagen från personer som sett den. Alla mycket nöjda.

180 total views, no views today