Dagsarkiv: 05 oktober 2017

Till Peter i Manchester


Upp 06.30 för bacon och ägg-frukost som Bob fixade medan Carl-Anton satsade på sin havregrynsgröt. Ett tveksamt val kan jag tycka. Men alla blev nöjda och glada så när vi gav oss iväg mot Manchester 350 kilometer längre bort så kändes allt under kontroll.

Vädret bjöd på blandad kompott under dagen, allt från hällregn (men kort) till sol (lite längre) och en del mulet.

Resan upp går visserligen längs stora motorvägar som M25 och M1 men trafiken är så hård att det ändå inte går så fort att köra hela vägen. Vägarbeten och många mil med nedsatt hastighet till 80 gjorde att vi fick ta det som det blev. Bra var i alla fall att den nya motorvägen utanför Manchester var klar så nu slapp vi köra genom en stackars by som vi alltid tvingats göra tidigare.

Vid 11.30-tiden var vi framme hos Peter Rogerson som i år bara hade omkring 300 böcker och ett antal tidskrifter att skänka! Faktiskt den minsta donationen hittills men så har vi också tömt stora delar av hans hus på böcker inom våra ämnen nu.

När vi packat allt från två hyllor till våra medhavda plastkassar ställde vi dem i hallen och gick sedan iväg till Peters stamkrog ”Station Bar & Grill” på 25–29 Station Road. Vi har varit där en gång tidigare men nu var det ny regim och maten var superb.

Jag tog en Rib eye steak med pepparsås och potatismos som var suverän och gjord precis som jag ville ha den. Mör så att det skrek om den. Peter själv tog bangers och Carl-Anton Fish’n Chips.

Sedan satt vi där och pratade på om spökraketer, brittiska ufologer, ufologi i största allmänhet och en del annat – som mentalister. Något som ett par som satt ett bord bort överhörde och började fråga oss om när vi var på väg därifrån.

Det blev en lyckad lunch där vi bjöd Peter på hans mat och kaffe vilket är det minsta vi kan göra för en person som skänkt så mycket till AFU. Han är i klass med Hilary Evans faktiskt.

Tillbaka (med paraplyerna uppfällda) till Peters backade jag fram bilen och så bar vi ut böckerna, tackade för oss och kom överens om att ses igen nästa år.

Resan tillbaka blev en kopia av den upp. Vi körde M6 tullväg och fick sedan sällskap av massor av bilar som höll farten nere. Stannade för att tanka och köpa ett par mackor som vi tänkte äta som kvällsmat men Sam och Bob fixade spaghetti med köttfärssås åt oss och den smakade underbart!

I övrigt jobbade vi nere i Bobs källare i flera timmar. Till en början med att flytta sextio tunga lådor från en Europall som vi måste ha till vår egen last och byta ut den mot en sämre. Men också med att packa alla Peters böcker i lådor som vi tejpade och märkte upp.

Den är gången hade vi glömt ta med adressetiketter som ska sitta på varje låda men jag hade försäkrat mig om att detta inte skulle bli ett problem om det skulle hända så jag hade en del utskrifter med mig som vi tejpade på istället. Bob skannade dessutom ett ark så nu har vi ett gäng om det skulle behövas.

94 lådor blev det till slut men då kommer det till ytterligare fyra från Bob och kanske sex, sju stycken som vi har kvar hos Valentina. Plus en del från Busty Taylor i morgon. Busty ringde också och vi kom överens om att ses 10.00 i Andover. Vilket innebär uppstigning 06.45.

Inna det blev kväll (Carl-Anton somnade snabbt långt före midnatt) så mejlade jag med en ufogrupp i Kiev om att hämta hem en samling ufomaterial därifrån med hjälp av min arbetskamrat Pontus som ska dit den 15/10. Fick också mess från Stefan Roslund som ju hjälpte till med att hämta de 300 böcker som fanns på Lidingö och som jag fick veta om när vi skulle ombord på färjan till Tyskland.

Det var bara det att det inte var 300 utan 3.000 böcker när han väl kom dit! Nu får jag ta tag i detta när jag kommer hem.

Avslutade kvällen med att chatta med Niklas och Markus medan Carl-Anton snarkade på för fullt. Bokade också ett möte med Isaac Koi här i London till på söndag.

Glada källarjobbare.

Kvällens goda spaghetti.

220 total views, 1 views today