Dagsarkiv: 10 november 2017

Städning hemma och besök hos Niklas

Mitt pensum i dag var att städa och handla. Så det var bara att dra igång dammsugaren och köra över de båda våningarna. För i morgon sa vi ha gäster och då får det inte se för illa ut. När jag var nöjd med det packade jag en massa skräp från garaget i bilen och körde till återvinningen. Alltid skönt att göra den turen. Ingen kö där heller så besöket gick smärtfritt.

Nästa mål blev Åkermyntan där vi inte handlar så ofta. Något som betydde att jag fick leta lite extra länge efter soltorkade tomater och annat som jag inte omedelbart visste var det stod. Eftersom det var fredag blev vi kunder bjudna på både det ena och det andra av trevliga reklammakare och särskilt bra smakade en ny variant av mjukt tacosbröd, gjort som en liten båt där allt vilade tryggt innan det hamnade i magen.

Sedan bar det av till posten för att hämta ut ett paket och därefter hem för att hinna äta lite.

Blev förintervjuad av en researcher på ”Morgonpasset” inför morgondagens intervju. Ska vara med i P3 9-10 innan jag drar till Norrköping för styrelsemöte.

Fick också telefon från en kvinna som ringer mig då och då. Hon har märkligt ljusfenomen i sitt sovrum och jag har uppmanat henne att sätta upp en kamera för att fånga detta på film. Det hade hon inte gjort. Istället hade hon värt emot min inrådan tagit kontakt med en man i Västerås som skulle lösa allt åt henne.

Jag varnade henne
för detta och sa att hon sannolikt skulle bli blåst på sina pengar. Nu hade hon betalat mannen en del men inte fått någon hjälp. Däremot påstod han att han haft kontakt med Nasa och FN men att han inte kunde säga något eftersom de inte vågade gå ut med det.

Visst. Det tror man ju på.

Ringde Niklas som varit inne och opererat bort en visdomstand. En operation han sett fram emot med viss oro eftersom det fanns en risk att nerven skulle kunna skadas och att han därmed kunde tappa känseln i underkäken. Inte så kul att tänka på när man ligger där.

Nu gick allt bra och när jag åkte ut till honom hemma i Solna låg han och vilade med tre stygn och en stor grop i munnen.

Hemma städade jag lite bland en del papper i källaren innan vi tog tag i matbiten för i kväll. Min uppgift var att skala räkor. Anneli jobbade mest med att förbereda morgondagens bjudning. Sedan slog vi oss ned med var sig öl och ett antal mackor med räkor med aioli eller majonnäs, allt efter tycke och smak.

Innan fotbollen drog igång 20.45 satte jag mig och började göra ett litet bildvisningsprogram inför morgondagen. Men sedan blev det soffan och en stunds god underhållning där Sverige spelade offensivt och roligt och borde ha tagit ledningen i första halvlek. Istället kom 1–0 mot Italien i andra genom ett turligt skott som styrde på en försvarare. Nu har Sverige i alla fall chansen i bortamötet på måndag. En match som jag ska skriva om för DN.se.

Men efter matchen var det bara att fortsätta med bilderna. Anneli gick och lade sig. Själv kom jag i säng vid 01. Ungefär…

169 total views, 1 views today