Dagsarkiv: 11 november 2017

Morgonpasset, styrelsemöte o Åsa och Jenny


Upp efter 07 för att vara säker på att hinna packa bilen och komma i tid till Radiohuset där jag skulle vara med i ”Morgonpasset” i P3 mellan 9 och 10. Inga köer så jag var där väl tidigt men satte mig i den tomma entrén efter lite krångel att bli insläppt.

Men på slaget 9 blev jag hämtad av Alma Hogenäs för att komma in i studion till Hanna Hellqvist (som kramar livet ur mig på bilden ovan) Victor Linnér, till vänster, och programledaren Kalle Berg, i bakgrunden.

Temat var konspirationer kopplade till utomjordingar och med avstamp i Steven Greers film ”Unacknowledged” som finns på Netflix. Som vanligt när man är med i ”Morgonpasset” är stämningen kul och alla pratar på som om vi satt hemma i soffan. Allvar och skämt blandas friskt och det är bra fart under den timma som programmet rullar på. Mellan låtarna pratar vi på som om sändningen aldrig tagit slut.

Riktigt kul var att upptäcka att Alma Hogenäs var dotter till min klasskamrat från natur på gymnasiet i Mariestad, Peter Hogenäs! Dessutom var Peter god vän med Anneli! Ett riktigt häftigt möte som jag inte hade väntat mig.

Så snart programmet var slut, några minuter före 10, sa jag tack och hej och stack till bilen. Målet var att hinna till Norrköping före 12. Och det gick bra. Plockade upp Jennie 10.15 och Carl-Anton mindre än en timma senare. Eftersom vi körde direkt till Hageby Centrum, och sushirestaurangen där, så hann vi precis till 12. vilket gjorde att vi hann äta i lugn och ro tillsammans med Håkan, Mats och Gunnar och hinna till AFU där styrelsemötet skulle börja 13.

I en paus på styrelsemötet bjöd Rickard och Victoria på en smarrig tårta som de gjort för att fira sin sexåriga bröllopsdag. Bra initiativ! Båda sakerna.

Vi lyckades klara av hela dagordningen mellan 13 och 16, med några minuters överhäng vilket var bra eftersom jag var tvungen att åka 16 för att hinna hem till en bjudning som vi skulle ha. Men när vi kom ut från FU-lokalen snöade det ymnigt och vi fick börja med att sopa bilen. Sedan körde vi genom en fullständig snöyra i trettio minuter där det stundtals var svårt att se vägen. Höll mellan 70 och 80 på motorvägen och var glad att jag bytt till fräscha vinterdäck för ett par dagar sedan.

Snöovädret tog slut på vägen mot Nyköping men då hade jag redan blivit sinkad och kom inte hem förrän 18.40, inte 18 som jag hade räknat med. Då var gästerna redan på plats, Åsa Larsson med Daniel och Jenny Stiernstedt med Jonas. Men det gick ingen nöd på dem, de blev väl omhändertagna av Anneli och Niklas och satt och smakade på välkomstdrinkar i soffan när jag susade in.

Inte Åsa som numera har en riktigt stor mage och räknar med att hennes och Daniels dotter ska komma till världen i slutet av januari. Riktigt roligt!

Matsedeln var designad av Anneli och temat var klimatsmart mat. Vilket till en början innebar att det inte fanns något kött med på tallriken. Och ni kan förstå att jag var lätt skeptisk. Men det behövde jag inte vara. Maten var riktigt bra och jag hämtade mer flest gånger av alla.

Till detta drack vi rött vin och sedan, den som ville, en Anchor Christmas Ale. När vi vandrat över till soffan körde jag en liten bildvisning från datorn på teven som handlade om det år som gått. Lite bilder och filmer från resor och sådant som hänt här hemma.

Framåt midnatt tog de fyra taxi hem och vi kom överens om att ses snart igen. För nu var det ett tag sedan. Alla är vi ju rätt uppbokade så det blir ju inte lättare med tiden. Men det är viktigt att hålla kontakten med dem man tycker om och trivs att umgås med.

När alla var vederbörligen avvikande väntade disk och sedan lite jobb vid datorn. Anneli kom i säng först och jag och Niklas följde efter vid 02 efter att jag hjälpt honom med lite bilder till Rapport-Nytt och skrivit in tre nya album, två Tintin och ett Lucky Luke, som Carl-Anton hittat åt mig i min lista över just sådant.

Minuten före sändning.

Styrelsen samlad efter mötet på AFU.

Till bords för klimatsmart middag.

Och i soffan för lite softande.

Jag och Alma Hogenäs.

225 total views, no views today