Dagsarkiv: 12 november 2017

Hemmafix och bokhämtning


Efter att ha ätit frukost med Anneli så gav hon sig av in mot stan och jag och Niklas blev kvar hemma. Vi fixade lite lunch, som i Niklas fall blev soppa med mjuk macka eftersom han fortfarande ska svara rädd om hålet efter tanden han drog ut, och sedan plockade jag fram en bunt gamla böcker från när han var liten.

Niklas kikade igenom dem och lade undan sådana han ville spara, mest en del sagor som han fortfarande mindes att vi hade läst, medan övrigt lades i en annan hög som jag fördelade mellan att säljas till Tidan eller till Serieslussen.

Tack vare rensningen blev det lite plats i en hylla som några böcker som legat ovanpå andra nu kunde få en egen plats. Själv gick jag igenom vilka Jan Lööf-album jag har i mina hyllor eftersom jag fick ett av Carl-Anton i går som jag jag ville kolla. Och det visade sig att jag faktiskt saknade det. Nu fick jag ihop en lista på alla jag har som ligger under ”Samlingar” på den här bloggsidan.

Innan Niklas gick till bussen för att åka hem och jobba med Rapport-Nytt så fick jag en kram och ett grattis på Fars dag. Kortet värmde lika mycket som kramen. Lite senare fick jag ett grattis också från Markus i Florida som hörde av sig på Messenger. Värmde lika gott det också.

Tog tag i en stor bunt rymdfrimärken som jag haft liggande på ett lite tråkigt ställe under dagen och sorterade in dem jag inte hade i mina album. Dubbletterna hamnade för sig och nu har jag så himla många sådana att jag måste börja tänka på att få dem sålda. Får se när jag hittar tid till den saken. Det finns rätt mycket annat som borde ut på Tradera eller Ebay också om bara tid funnes.

När Anneli kom hem satte vi oss omedelbart i bilen igen och körde ut till Lidingö. Det var dit jag skickade Stefan då jag stod vid färjan i Rødby för en och en halv månad sedan. Stefan bärgade en hel del av dödsboets böcker den gången och nu hämtade jag och Anneli resten. Nästan.

Sonen, som jag talat med under dagen, hade ställt lådor, kassar och massor av böcker direkt på golvet i garaget som han lämnat öppet åt oss och så fyllde vi bilen nästan till max och körde hem. Där hamnade de tillfälligt i vårt eget garage i väntan på att bli genomgångna.

Tanken är att det som går att sälja ska säljas till AFU:s fördel.

När vi var klara med bärandet gick vi in och åt revbensspjäll, tittade på teve (medan jag fortsatte sortera frimärken) och sedan tog kvällen slut vid 01. Cirka. I morgon går jag på skiftet igen.

177 total views, 1 views today