Dagsarkiv: 08 december 2017

Landet runt, Uppsala och städning


I dag stod dammsugning på schemat så det har jag ägnat någon dryg timma åt. Och bilden här ovan är i svartvitt eftersom jag fortsätter att ta biler för Facebookutmaningen. Bild 2 av 7 blev det i dag.

Försökte också ägna en stund åt att vårda min hals eftersom jag skulle intervjuas för kommande söndags Landet runt. Klockan 18.15 sänds programmet i SVT för den som vill höra min kraxande stämma när jag intervjuas av Henrik Kruusval. Inte optimalt. Jag hade i alla fall druckit ett par koppar varmt honungsvatten för att inte låta för illa.

Temat var vad som hänt under ufoåret 2017, något som vi gjort i tre år nu. Jag och Johan på Rapportcentralen plockade fram ett antal bilder och av dessa valde redaktören Nils Chöler ut tre som vi pratade lite mer om. Ni kan se dem här nedan.

Bobby Laines bild är ännu inte identifierad och det samma gäller Tomas Bringmyrs från Båstad. Även om jag i det senare fallet misstänker att det är något som blåser förbi i bakgrunden och alltså ett ganska litet föremål på nära avstånd. Lars Danielssons foto från Varberg är vi däremot helt säkra på att det är en fågel. Om den bilden kan ni läsa mer i nummer 4 av UFO-Aktuellt som snart är på väg ut till prenumeranterna.

Slog en signal till Thomas Andersson som har antikvariat i Uppsala. Thomas har egentligen stängt i veckan men lovade att vara på plats mellan 14 och 16 i dag så jag åkte till Jakobsberg där Anneli flexat ut vid 13 och sammanstrålade med henne på ett nytt litet antikvariat, eller ska man säga second hand, som kommunen öppnat där.

Där kostade inbunden 20 kronor, tidskrifter en krona och lp-skivor fem kronor. Överkomligt. Hittade några böcker och tidskrifter till AFU och en skiva till mig. Personalen var trevlig och hit kommer jag att återvända, inte minst för att den är den enda andrahandsbutiken med så tydlig bokinriktning (plus skivor) vid sidan av stora Myrorna i Jakobsberg.

Sedan satte vi oss i bilen och körde till Uppsala för att träffa Thomas Andersson. Parkerade runt hörnet och lastade ur kassarna. Men ingen Thomas. Vi stod där mellan 14.30 och 15.30 då det började regna och vi bar tillbaka alla kassar till bilen och körde iväg för att handla på Ica Maxi på Stenhagen istället.

Och det blev även en tur till Systembolaget för lite fler julöl och glögg till vår glöggsittning lite längre fram.

Det är alltid kul att handla i en ny butik, en liten upptäcktsfärd mitt i det vanliga. När vi åkte därifrån hade vi med oss kvällsmat i form av potatissallad och kycklingklubbor som vi åt framför ett avsnitt ”Stranger things” tillsammans med en Shepard Neames Christmas Ale. En mycket smakfull julöl som vi verkligen kan rekommendera.

Sedan blev det ”På spåret” och därefter började Anneli skriva julkort. Det är ju några som ska skrivas… Vi fick väl ihop ett sextiotal, nästan alla utlandskorten, vilket är en bra början.

Bild tagen av Bobbyy Laine utanför Gnesta den 25 februari i år.

Bild tagen av Lars Danielsson i Varberg den 25 oktober i år. Identifierad som fågel.

Bild tagen av Tomas Bringmyr i Båstad sommaren 2017.

Jag sammanstrålade med Anneli på det nya antikvariatet i Jakobsberg.

Sedan väntade vi förgäves utanför Thomas Anderssons antikvariat.

Så vi gick och handlade istället.

275 total views, no views today