Dagsarkiv: 15 december 2017

Julgranen på plats


Så var julgranen på plats! Efter en utflykt till Bauhaus och vi var verkligen nöjda med vårt köp.

Kanske för att vi var ute i god tid den här gången, för vi var rätt ensamma om att sondera granutbudet på Bauhaus i förmiddags. Det blev också ett besök på Barkarby Outlet för att hitta klappar till mig och till pojkarna innan jag körde Anneli till pendeln eftersom hon skulle på konsert inne i stan.

Hemma högg jag till granens fot så att den skulle passa i julgransfoten och så bar jag in den i värmen. Men jag väntade tills Anneli kommit hem innan vi började klä den, det ska man göra tillsammans.

Och när granen väl stod där med tomtar, kulor och annat fint – en del från min barndoms granar – så gjorde vi en städsväng och pyntade lite också i övriga huset.

Vi har också stekt köttbullar. Undertecknad rullade 115 stycken som Anneli sedan stekte efter hand. Det ska väl räcka julen ut. Medan vi jobbade på i köket drack vi en utmärkt och smakfull öl som vi köpte i Uppsala i fredags, Slottskällans ”Juicy IPA” som ni kan se på bilden här nedan. Fräsch och god!

Själv har jag gjort en insats och sorterat färdigt i princip allt material från Eugen Semitjov som sonen Jesper har donerat. Det har blivit ytterligare tio pärmar till de tjugotalet jag redan har sedan tidigare. Materialet är manus till artiklar och böcker plus anteckningar från intervjuer. Ett fint material och för mig som växte upp med Eugens böcker och artiklar fantastiskt att få ta hand om!

Pratade en stund med Staffan K som jag jobbade tillsammans med under många år. Han är saknad! Men å andra sidan lever han ett för tidigt pensionärsliv nu som verkar vara alldeles perfekt. Man kan ju bli lite avundsjuk, inte minst nu när pensionsåldern höjs.

När vi stökat färdigt så blev det ”På spåret” på SVT Play eftersom köttbullarna tog sin lilla tid och sedan ett avsnitt ”Designated survivor” som allt mer börjar likna ”Vita huset” men med lite mera action.

Träffade våra grannar Gunnar och Vanja när jag var ute med skräp till garaget. De var ute med Ajax i regnet. Pratade en kort stund men vi ses ju igen på söndag då det blir glögg och gröt här hemma.

Det blev en lång kväll eftersom jag hamnade vid datorn och rensade lite och sorterade in bilder. I säng vid 01.

I köttbullsrullartagen.

Från ax till limpa.

Mycket god!

286 total views, no views today