Dagsarkiv: 01 januari 2018

Så har det blivit 2018


I dag skulle året egentligen ha börjat med ett telefonsamtal till min vän och tidigare arbetskamrat Bosse Keskikangas. För Bosse hade den lilla egenheten att fylla på årets första dag. 65 år hade han blivit just i dag om han inte oväntat och alldeles för tidigt gått bort i slutet av mars. Vi som kände honom kan alla skänka Bosse en tanke så här när det nya året står alldeles i sin början.

För mig innebär dagen arbete. Men först blev det våfflor som Anneli ställt sig att brassa till frukost. Jag, Ylva (som stannat över från gårdagens fest) och småkusinerna Linus och Kasper lät oss väl smaka. En bra start på dagen.

Fick skjuts av Anneli till jobbet eftersom hon och Ylva och småkusinerna skulle in till Centralen för att fika med Thomas och Kristina. Det regnade. Trist. På nyåret ska det snöa kan man tycka.

I Storbritannien slutade det gamla året i alla fall med en stjärnsmäll. En stor bolid gick in i atmosfären tidigt på kvällen med säkert tiotusentals vittnen till det hela. International Meteor Organization fick in 706 rapporter och flera filmer. Titta gärna in på deras sajt:

International Meteor Organization

Häftigt!

Vandrade iväg till La Barca med Björn för att äta med Staffan i kväll. Kul att träffa honom igen och prata bort en stund. Jag hade med mig tre böcker som han köpt av mig för en billig penning också.

Det blev inte lika mycket skrivet i dag som i går. Nyhetspulsen var låg. Till dess att en person ringde och sa att flyglarmet, Hesa Fredrik, gått. Då gick vi igång. Läs gärna. Ibland är svaret så himla konstigt att man bara undrar!

Åkte hem en stund efter 01, tog en macka och pratade lite med Markus som givetvis var vaken.

 614 total views