Dagsarkiv: 08 januari 2018

Sture Lönnerstrand och jobb

Inledde dagen med att titta igenom en del av det material efter författaren Sture Lönnerstrand som jag och Niklas fick med oss från Bertil Falk förra året. Det är mängder av manus, publicerade och opublicerade, som finns i pärmar och lådor. Problemet är bara att hundratals av sidorna är blandade i en enda stor hög och måste gås igenom minutiöst innan de kan fogas samman till artiklar, noveller och annat.

Så långt har jag inte kommit ännu men jag har i alla fall börjat att titta på det nu.

En hel del av texterna är science fiction och materialet mycket värdefullt ur ett historiskt perspektiv. När jag är klar med det ska det placeras på AFU.

Satte mig också och skrev lite på nya boken. Men det blev bara en timma. Ska ta nya tag i morgon.

När jag kom till jobbet blev det ett möte med min skyddsombudskollega Thomas en halvtimma.

Fick nys om ett häftig isfenomen som uppträdde på en sjö norr om Uppsala för någon vecka sedan genom SVT som skrev om det. Ringde fotografen och skrev en egen artikel. Har aldrig hört talas om något liknande tidigare, en långt zebrarandigt stråk som gick rakt över ångsjön från söder till norr. Snyggt som ett fruset norrsken.

Jag frågade fotografen om han kund tänka sig att låta mig använda bilderna i en kommande bok och hoppas få ett jakande svar i morgon.

Annars handlade mycket om ännu en dödsskjutning av en ung man i Rinkeby i kväll. Någon gick in på en pizzeria och sköt honom. Det är för hemskt. Att liv inte värderas högre.

En god nyhet är att Håkan Blomqvists blogg från och med i dag är med på ufo.se igen! Läs honom gärna. Få har så god ordning på den svenska ufohistorien som Håkan och han skriver på engelska för en utländsk publik. Inte minst om AFU som behöver alla goda krafter.

Själv hann jag gå och äta på La Barca med Pontus under kvällen. Pontus kommer tillbaka till oss på natten under några veckor med början i slutet av januari. Det ska bli kul att åter jobba med honom!Trevlig och kompetent. Men det gäller många här på jobbet.

Lite Trump hann jag också med att skriva men roligaste historien var om en förskoleklass i Sunne som råkade gräva upp en burk med 44.000 kronor i sedlar i september och nu får behålla slantarna.

Hemma igen efter dagens jobb fick jag kontakt med Markus som börjat planera för att att packa och skicka hem saker från sin skola i Florida.

 579 total views