Dagsarkiv: 16 januari 2018

Uppsala tur och retur


I dag packade jag bilen med 28 kassar med böcker och for till Uppsala i ett försök att dryga ut AFU:s kassa. Målet var Thomas Anderssons (bilden ovan) antikvariat som dock visade sig vara betydligt mer svårflirtad än tidigare. Thomas alltså, antikvariatet i sig också men på ett annat sätt.

Problemet var bara det att Thomas efter nyår bestämt sig för att göra om hela inrättningen och från och med nu börja handla med enbart dyrare böcker. Därför köper han heller inte in sådant som han hade köpt bara för en månad sedan.

Så det var bara att kånka ut det mesta igen efter det att Thomas gått igenom allt under några timmar. Nu åker det hela till Böckernas hus istället.

Själv tillbringade jag en del av tiden tillsammans med Staffan Kihlström över en lunch på Restaurang Zai (en Kinakrog på Drottninggatan 5). Lunchbuffet med dryck för 95 kronor. Alltid kul att ses en stund. Efter pratet körde jag honom till Mekonomen i andra änden av stan där han hade sin bil för att få nya bromsskivor insatta.

Själv fortsatte jag till Göran J för att hämta några ufoband som han digitaliserat. Och för att prata diverse anomalier under ett par timmar. Göran är tekniskt mycket kunnig och håller just nu på att planera en del ljudexperiment som lät väldigt intressanta och som om allt går bra kan bli föremål för en artikel.

Det var kul att träffa även honom eftersom det var några år sedan sist.

På vägen hem började det snöa på allvar och efter att ha stoppat för att handla mjölk hemma i Skälby tog det fart ordentligt. Så nu är hela världen vit igen. Hemma hade Anneli och Markus hinnit äta men Anneli hade fixat fiskpinnar med potatismos åt mig! Vi köpte ju fiskpinnar på Ica Maxi eftersom jag kommit att prata om dem på jobbet och sedan i taxin hem.

Min vana trogen saftade jag på ordentligt med ketchup, och tänk, det smakade lika bra som jag mindes det. För det var väldigt länge sedan jag åt fiskpinnar över huvud taget.

I kväll klämde jag och Anneli de två sista avsnitten av ”Stranger things”. Ruskigt så att Anneli dök under filten i soffan några gånger. Jag blir kanske inte riktigt lika intensivt engagerad! Men allt gick ju bra även om sista scenerna visar att skaparna nog kan tänka sig en fortsättning.

Såg slutet på handbollsmatchen Kroatien–Sverige och eftersnacket. Fantastiskt bra gjort av Sverige att vinna i Kroatiens hemmahall.

Avslutade kvällen med att plocka ned tvätt och plocka in disk. Och att skriva mejl.

Staffan i det dystra vädret.

 621 total views