Dagsarkiv: 24 januari 2018

Synopsis och föredragsskrivande


Friskvård och skrivande. det är vad jag har ägnat mig åt i dag. Friskvård i form av en timma på badmintonplanen tillsammans med Stefan men trots att jag kände mig i bra form så blev det stryk. 12–15, 15–12 och ett sista set som jag tappade helt sista tio minuterna och fick se mig slagen med 8–15. Inte så bra.

Men kul hade vi som vanligt och Stefan hade dessutom med sig en pärm som han glömt hemma i några år (ryska ufopapper), en kasse böcker som han skänker till försäljning för AFU och se de tolv skivor som jag köpt av honom. Det var ju bra! Ni kan se hur glad han var att bli av med allt på bilden ovan.

På vägen hem plockade jag upp var sin kebabrulle till mig och Markus och så åt vi dem framför ett avsnitt ”Simpson’s”. En fin tradition efter badmintonen under den tid som Markus var hemma och ännu inte hade åkt till USA.

Sedan stack Markus till samma hall som jag nyss lämnat för att träna golf (det gick bra och han var nöjd) men också för att prata lite jobb med folket på Viksjö.

Själv fokuserade jag på att skriva ett helt nytt föredrag som jag ska hålla för Mariestads Astronomiska Klubb den 5 februari. Det tar rätt många timmar att göra något nytt från grunden. Mycket av det jag brukar prata om är ju sådant som jag har kört i olika sammanhang tidigare och då går det alltid att pussla och låna för att sedan lägga till det som är nytt.

Här blir det inte så. 90 procent av allt är helt nytt och jag har letat och skannat bilder, skrivit anteckningar och funderat på upplägget. Klart blev det inte men bra nära.

I kväll ringde en konstnär på Gotland som jag haft kontakt med då och då under många år. Han klagar på att det finns okända farkoster över hans hus som stör honom med sina ljud. Inte lätt för mig att göra något åt.

Fick ett samtal från en man i norra Sverige som tipsade om en nyhet. Jag jobbar visserligen inte i dag men gjorde några kontrollringningar och skrev en liten synopsis. Får titta vidare på det hela i morgon.

På tal om synopsis så gjorde jag en sådan och mejlade Semics förlagschef Måns Gahrton som bett om en för min nya bok. Kommer att fokusera på den i början av februari.

Lyssnade på lite Uriah Heep och Steve Miller Band medan jag jobbade. Men klar före midnatt. Ska upp hyfsat tidigt för att spela in på Sveriges Radio i morgon.

 457 total views