Dagsarkiv: 27 januari 2018

Bokjobb och fortsatt ÖB-skrivande


Bilden ovan föreställer min research inför nya boken. Alltså den jag hann med under förmiddagen och innan det var dags för lunch i dag. Den kan ju se lite spretig ut md en biografi över Tove Jansson, två böcker om bestigningen av Mt Everest och ett Tintinalbum plus en bok om Tintins skapare Hergé och hans arbete med varje album.

Det rör sig om två teman: Troll och snömannen. Och där finns det pusselbitar som jag behöver till mitt skrivande.

Något skrivande hann jag inte med innan det var dags att äta pannkakor med Anneli. Markus, som kom hem sent i natt, fick ta sina lite senare.

Dagens arbete gick i ÖB:s tecken också den. Intervjuade återigen Anders Brännström men också Mikael Odenberg och Jan Björklund. När jag hade Liberalernas partiledare på tråden passade jag på att uppmana honom att länka till originalartiklar och inte till Omni när han twittrade. För istället för att länka direkt till min DN-artikel så valde han att göra det till Omni som ju bara skriver en kortversion av de flesta nyheter och sällan tar fram något eget. Det lovade han att göra. Ett kul samtal som mina arbetskamrater gillade.

Tog matrast med Åke och gick på La Barca för att ta var sin entrecôte och prata en stund. Alltid kul att komma ut. För just den saken är det inte ofta jag gör.

Rätt mycket att skriva om i dag, inte minst terrordådet i Kabul som krävde närmare 100 liv. Fick det, ÖB och en notis om en drunkning på min lott för att göra papperstidningsversioner när det var 90 minuter kvar till första upplagan. Men, det är sådant jag gillar.

När jag åkte hem snöade det ordentligt. Snön som precis regnat bort fick nu en ny chans.

Väl hemma låg Anneli och Ylva och sov medan Markus och Niklas inte helt otippat var vakna. Satte mig med dem i soffan, tog ett glas vin och åt var sin pannkaka som blivit över sedan lunch. Men vid 02.30 tyckte jag att det var dags att knoppa in.

 561 total views