Dagsarkiv: 29 januari 2018

Intervjuad av gymnasister


Vaknade trettio minuter före tänkt tid då vännen Bertil ringde och ville prata om några ufofall. En klart intressant diskussion och så kom jag upp lite tidigare än vad jag hade planerat. Bertil älskar att träffa ufoobservatörer som har varit med om lite mer konkreta saker – något som jag verkligen sympatiserar med. Jag önskar att jag själv hade mera tid att resa ut och göra sådana intervjuer. Men, men, så är det inte just nu.

När jag väl kommit upp hängde jag tvätt och fixade lunch. Fiskpinnar med pulvermos. Och med ketchup på. Gott, men kanske ingen kulinarisk specialitet.

12.30 ringde två elever från Jensen Gymnasium och gjorde en trettio minuter lång intervju på engelska, vilket var deras skoluppgift. Vi pratade ufo och konspirationsteorier och det var lite så att tjejerna nog tyckte att de båda ämnena flöt ihop för dem. Så det försökte jag ta ur dem.

I vilket fall var det en bra och trevlig intervju. Tjejerna var pålästa och visste mycket. Men strax före 13 var jag tvungen att dra och då var jag så sen att jag fick be Markus köra mig till Vällingby. Att jag fick bråttom berodde på att jag hade ett skyddskommittémöte på DN klockan 14 vilket jag gott och väl hann fram till.

Framåt 15 var det dags att fira Lotten som fyllt 50. Ni kan se henne på bilden här ovan. Lotten är en av våra absolut säkraste redigerare, inte minst textgranskare. Hon är snabb och mycket noggrann, ser fel som ingen annan upptäckt. Hon var värd sina presenter och tårtor.

Jag passade på att äta några bitar innan kvällens arbete inleddes på allvar.

Roligaste var att Pontus kom tillbaka på nattredaktörsstolen, fast den heter något annat, som vikarie under en tid. Vi jobbade ju ihop länge till dess att Pontus tog steget över till dagjobb. Och vi har alltid roligt ihop, så även i kväll.

När jag gick till Lilla Asien för att äta Hoisinanka tog jag med en till Pontus också.

En annan lite kul sak var att en arbetskamrat som egentligen hade semester råkade dyka upp och satte sig vid skärmen för att börja jobba. Han hade helt glömt bort att han var ledig! Efter en stund var det några välmenande kamrater som sa till honom hur det låg till och då gick han hem.

I dag fick jag min nya jobbtelefon, en Iphone 7, som jag och Anders på it-supporten ägnade en stund åt att uppdatera med mina appar och nummer. Men det gick smidigt även om manualen som fanns på supporten var helt uppåt väggarna.

En lagom händelserik kväll där jag hann göra några intervjuer och uppdateringar av gamla artiklar från i går också.

När jag åkte hem snöade det igen. Inte mycket men nog för att göra marken centimetervit. Väl innanför dörren tog jag ner tvätten och fixade lite annat smått och gott. Kom i säng efter 02.30 eftersom jag om iväg lite sent från jobbet – blev sittande och pratade med Pontus en stund.

 421 total views,  1 views today