Dagsarkiv: 30 januari 2018

Terrornyheter för (nästan) hela slanten


Bilden ovan är kanske inte direkt representativ för hur dagen har sett ut men den visar vårt enda avbrott i form av semmelätning framåt 21 i kväll. Någon matrast hann jag aldrig med utan det blev mackor och chips.

Annars började jag med att stoppa i en tvättmaskin och laga lunch åt mig och Markus. Sedan var det bara att ta de kommunala hjälpmedlen till DN för en fotografering med Hanna Fahl inför lördagens premiär för Melodifestivalen 2018. Vi mötte fotografen Hampus i DN:s ateljé och sedan ägnade vi en kvart åt att bli avbildade. Bilder som ska användas i samband med vår rapportering sedan.

Väl på plats vid datorn rullade jag igång med att skriva en artikel i den ständigt växande serien av artiklar om ÖB:s petande av generalmajor Anders Brännström. Och efter ett bra tips från en insatt källa blev det ännu en artikel. Men huvuddelen av kvällen ägnade jag åt att skriva fem artiklar om åtalet mot den terroranklagade Akilov efter att ha snabbläst den 9.000 sidor tjocka förundersökningen.

Nej, jag läste inte alla sidor men letade efter vissa saker och fick ihop flera vinklar som hamnade i topp på sajten. Bland annat en artikel om de första SOS-samtalen, en om vad de första poliserna på plats gjorde och fick se och en om ambulanspersonalen. Dessutom en artikel om hur Akilov först tänkt kapa en annan lastbil och då planerat att köra in i en McDonald’s-restaurang.

Någon matrast blev det alltså inte men väl en trevlig semmelstund och många roliga artiklar att skriva.

Hann också prata med Anders på AFU och det var positiva signaler från en av dem vi sökt pengar ifrån. Men vi får se, inget är klart förrän det är klart. Och så ringde Rickard och berättade att en liten biograf han jobbar på kommer att få visa ”Spökraketerna” utan att behöva betala för det. Kul!

I dag är det slut på passet! Åkte hem med en av mina favoritchaufförer och det blev som vanligt en hel del prata i bilen. Hemma satte jag mig vid datorn och uppdaterade Bank ID-appen och Swish som båda hade slutat fungera när jag bytte telefon. Och efter en hel del fipplande så fick jag ordning på dem. Inte den mest pedagogiska anvisning jag sett. Men så är det med manualer. Den som har skrivit dem har aldrig satt sig in i situationen som en användare ställs inför.

Hängde tvätt och startade en ny maskin också innan klockan blev 02.30. Kvar på jobbet satt då Pontus och Erik för att lajva Trumps tal – State of the unionen.

Samlade in en hundralapp till AFU i dag också.

Hanna ställer upp sig för fotografering.

Pontus studerar en bild av Akilov innan han bestämmer sig för publicering.

I kväll levde vi på mindre nyttig mat. Erik tar för sig.

Mia, Julia och Pontus på vänsterkanten och Petter, Adam och Erik till höger. Semmelpaus.

 460 total views