Dagsarkiv: 10 februari 2018

Gäster och Mellochatt


Dagen började med att fantastiska Charlotte Kalla tog OS-guld i första tävlingen under de olympiska spelen. Och sedan vann Damkronorna sin första match i hockeyturneringen över Japan med 2–1. Bra start helt enkelt.

För min del innebar de första timmarna också lite mer Melloförberedelser eftersom SVT nu lagt ut treminutersversionerna av låtarna så att de går att höra. Det blir ju lite enklare för oss som ska tycka något då. Men jag har också hjälpt att att städa undan lite inför det att vi får gäster i form av Claes, Åsa och Clara från Örebro senare på dagen.

Otroligt nog åt vi julmat till lunch i dag. Vår skinka nummer två har passerat hälften så den fortsatte vi på liksom på den allra sista Brantevikssillen och en nyinköpt sillsallad. Till detta doppade vi i grytan med det allra sista spadet. Men nu är julen definitivt förbi också här!

Fick mess från Majbritt i Jönköping, som dessutom såg till att vi blev vänner på Facebook, om att också hon nu hade fått ett vykort från oss avstämplat Saigon den 23 juli. Undrar hur många sådana kort som är på väg att dimpa ned hos kamrater drygt sju månader efter det att vi postade dem.

När gästerna dök upp blev det glögg, pepparkakor och lussebullar (jösses, vi körde verkligen jultema hela dagen) och klockan 18 porterstek med supergod sås och potatisgratäng. De andra kunde fröjda sig med vin medan jag smuttade och drack ynkans lite eftersom jag skulle chatta med läsarna 19.40.

En trevlig och god middag med Anneli, Markus, Claes, Åsa och Clara.

Men 19.40 satt jag vid datorn och började chatta med läsarna tillsammans med Hanna Fahl som var på plats i Göteborg. Fullt ös i vanlig ordning och en del teknikstrul som jag fick lösa längs vägens gång. Sedan var det väl inte det roligaste startfältet och över lag är jag rätt besviken på Mellolåtarna hittills i år. Ingen vinnare här inte.

Men chattarna älskade oss och vi fick bra betyg efteråt i vanlig ordning. Det är sådant som gör att man kan fortsätta med detta år efter år.

Här kan ni läsa hela chatten.

När allt var klart ringde jag Hanna och vi var båda nöjda med kvällens arbete. Sedan gick hon på efterfest och jag drack upp resten av det vin jag fått försumma under middagen. Någon hittade ett avsnitt ”Morden i Midsomer” av den gamla versionen på Åttan och så tittade vi på det, åt ostbågar och jag tog en öl.

Framåt kvällen fick jag ett inlägg på Facebook från en vän, Jonathan Slater, som berättade att jag var på brittisk teve i kväll. Det var Quest TV som visade ”Close encounters” där jag satt och berättade om spökraketerna och Kölmjärvkraschen. Ett avsnitt som spelades in i Toronto för nästan exakt sex år sedan! Jonathan skickade en bild där jag satt i fina skjortan med slips och kavaj. Hur det egentligen såg ut kan ni ser på bilden här nedan.

Strax efter midnatt var det dags att torka disk och sedan i säng.

Så här såg det ut när vi filmade i Toronto 2013.

296 total views, 2 views today