Dagsarkiv: 11 februari 2018

Bokjobb och lite ledig


Just nu ser mitt skrivbord hyfsat kaotiskt ut eftersom jag håller på med mitt nya bokprojekt vilket innebär böcker och papper överallt. Och det är bokjobb som har upptagit mesta delen av dagen. Jag är ju ledig från jobbet ett par dagar till så i morgon blir det nog något liknande, även om jag då också planerar att börja titta på vad jag ska skriva till nästa lördags Mellochatt.

En hel del tid går åt till att leta källor bland alla de böcker jag har i mitt bibliotek.

Har också börjat planera för nästa resa till England som blir i slutet av mars. Det finns en del saker att plocka upp som måste tas om hand. Bland annat vill Peter Rogerson i Manchester träffa mig eftersom han är svårt sjuk och inte räknar med att kunna göra det om jag kommer senare i år.

Men jag måste också ta mig till Lionel Beer som har räddat ett stort antal böcker från Eileen Lloyds dödsbo och som inte kan ha lådorna stående hemma hos sig för länge.

Frågan är nu – var ska vi ställa allt det fina vi hämtar? Just detta har vi snart inget bra svar på. Om du som läser detta vill vara med och stöda AFU så ska du veta att ingen gåva är för liten. Du hittar AFU på plusgiro 490714-3.

Anneli har varit iväg en sväng till Ikea med en väninna i dag men när hon kom hem så lagade vi mat, kikade på ”Bron” (som jag har missat ungefär hälften av avsnitten av) och sedan var det dags för Anneli att hoppa i säng. Hon jobbar, till skillnad från mig, i morgon.

Blev uppringd av en dam med spansk bakgrund som tyvärr talade bristande svenska så jag hade svårt att förstå vad hon egentligen ville. Att hon ville träffa mig var klart och att hon inte ville berätta skälet på telefon likaså. Jag sa att jag är mycket upptagen och gärna ville att hon mejlade istället. Så hon skickade ett gäng länkar som jag ännu så länge inte har fått ut något särskilt av.

Sedan blev det två timmars bokjobb på slutet av dagen också. Väl investerade timmar då jag nu börjar se en ram för hur det hela ska läggas upp. Strax efter midnatt ägnade jag en halvtimme åt att fotografera av JKnut Aasheims ufoutställning som jag och Ole räddade i september. Den ska ner till AFU nu men som vanligt när det gäller utställningar så fotograferar jag av dem först. Ni kan se en av bilderna här ovan.

Sedan kände jag mig klar för i dag, sa godnatt till Markus, som satt sig i tevesoffan, och törnade in efter 01.

206 total views, no views today