Dagsarkiv: 12 februari 2018

Englandsplanering


Har ägnat en stor del av dagen åt att planera nästa insamlingsresa till England i slutet av mars. Har mejlat och ringt till Bob Rickard, Omar Fowlers änka Deana, Peter Rogerson, Lionel Beer och bokat färjorna vi behöver ha biljetter på. För vi blir två som åker som vanligt, den här gången följer Markus med.

Nu återstår att boka boendet i Tyskland och sedan är allt under kontroll.

Jag har också tvättat och fixat lunch åt mig och Markus innan han gav sig iväg till Viksjö för att prata jobb på banan under våren och sommaren. Men först fick han bära ut lite skräp till garaget och se till så att småfåglarna fick nya talgbollar, vilket ni kan se här nedan.

När posten kom i dag var det ett antal brev men också ett tidningsklipp ur Wall Street Journal från den 3–4 februari där Michio Kaku skrivit om SpaceX och resor till Mars. Fick den från min vän Marianne i USA som ser till så att jag får sådana här trevliga saker!

Har suttit en stund med Mellot också. Det är lika bra att börja förberedelserna tidigt eftersom jag kommer att ha mitt vanliga jobb att sköta dagarna före. Mellot tar mycket av min tid just nu vilket inte är bra, men det är alltid kul när det väl är dags att dra igång chatten. Och då vill jag vara väl förberedd.

Har pratat och mejl med Tobias Lindgren också och skickat text och bilder till årets roll-up. Vi gör ju alltid en som är lite lokal för den ort som vi håller stämman på. Och nu blir det ett fall som jag undersökte i Röstångatrakten där en man drabbades av stora störningar på bilen samtidigt som ett stort ljusfenomen passerade.

Mejlade också en längre text om fallet (som jag till skillnad från den korta hade skrivit förut) så att den kan läggas ut på ufo.se.

Tittade på Vetenskapens värld om Tamboravulkanens utbrott 1815 som fick konsekvenser för hela planeten. Sådana naturfenomen intresserar mig mycket och det var fascinerande att se vilka enorma effekter ett enda vulkanutbrott kan få. Och kan få även i dag om det inträffar igen.

Jobbade sedan vidare med Mellot sedan Anneli gått och lagt sig.

Framåt 23.30 hörde en kille från Smygehamn öster om Trelleborg av sig efter att ha sett två fenomen på himlen. Vi hade en kort diskussion via UFO-Sveriges Facebooksida och jag skickade honom en stjärnkarta som visade himlen i den riktning han tittade och kunde snart konstatera att båda fenomenen var astronomiska.

Vid midnatt lämnade jag datorn och i säng 00.30. Inte illa!

Markus fyller på med nya talgbollar till småfåglarna.

201 total views, no views today