Dagsarkiv: 14 februari 2018

Lite Mello och blomma till min Anneli


I dag är det Alla hjärtans dag och jag styrde kosan till Åkermyntan för att handla en bukett åt min ära Anneli. Och när jag ändå var där så hade jag med handlalistan för att pricka av den. En liten gåva till Anneli det också. Men det var nära att jag missat handla blommorna! När jag stod i kön så kändes det som att det var något jag hade missat. Sneglade omkring mig och fick syn på en hink med rosor. Så det var bara att rusa dit medan bandet rullade på och kassörskan skannade av mina varor.

Hemma åt jag och Markus lunch på kycklingklubbor och potatissallad som jag köpt på Åkermyntan samtidigt som vi tittade på när de svenska curlingherrarna vann över Korea i OS.

Ägnade en stund åt att tömma mobilen på bilder och sortera in dem på rätt ställe i mina externa hårddiskar.

Innan jag gick till bussen jobbade jag lite med lördagens Mello, lyssnade på gamla låtar som artisterna gjort, skrev anteckningar och försökte bilda mig en uppfattning om vad det kan bli nu till helgen.

På jobbet ägnade kvällen åt två huvudnyheter. Först en om Sida och hur biståndsorganet betalat ut miljoner till ett biståndsprojekt som drevs av en man som pekats ut som köpare av sex. Den andra, som upptog nästan hela kvällen, var en ny skolskjutning i USA där minst 17 personer sköts till döds.

Jag var först med att kunna berätta att en misstänkt gripits sedan jag följt polisen över deras radiokanal.

Skolskjutningar är inte enbart ett amerikanskt fenomen men det är betydligt vanligare där än någon annanstans i världen. Och nu har debatten åter tagit fart om hur man ska stoppa dessa skjutningar. Svaret blir sannolikt – ingenting. För så brukar det bli.

Anneli blev glad över blomman och Annelis mamma Raili blev glad över den Anneli skickade till henne. Så det blev en bra Alla hjärtans dag även om vi inte kunde träffas.

Mat blev det också – på Lilla Asien dit jag fick gå ensam.

Kvällen i övrigt
rullade på med skolskjutningen för hela slanten och när jag åkte hem med en av mina favoritchaufförer så väntade en macka i köket. Satte mig en stund med frimärkena också och sedan i säng till 02.30.

245 total views, 1 views today