Dagsarkiv: 11 mars 2018

Dagen efter Mellofinalen


I dag är det dagen efter den stora finalen i Melodifestivalen och den har jag ägnat åt att sortera in bilder, filmer och annat efter gårdagens heldag på Friends. Har fixat till min blogg från i går med text och bilder eftersom jag inte hann med det i natt när jag kom hem. Läste ikapp det chattarna skrivit i chatten efter det att jag var tvungen att lämna den för att köa för vinnarintervjun, kollade in min egen artikel från i går på DN.se och såg att redaktionen hade använt en del av min film på Ingrossos framträdande på efterfesten.

Petade också ut ytterligare två filmklipp på Youtube. Allt det här tog ett antal timmar. Bilder och filmer hade jag i både paddan, kameran och telefonen. Så medan Anneli och Ylva, som stannat över natt, åkte in till Liljevalchs satt jag vid datorn.

Framåt kvällen fick jag besked om att en vän och mycket intressant person har gått ur tiden. Jörgen Peterzén avled i fredags 76 år gammal. Vi höll kontakt via telefon och träffades tyvärr bara en gång och det var den 15 mars 2012 då jag och Kaj Hahne åkte till honom. Målet var att prata minnen och banda en del av dem, vilket jag gjorde. Jörgen skrev också en intressant bok med titeln ”Magi – den resa i myt och verklighet”. Mycket tråkigt att han är borta.

Var inte klar med allt fixande förrän efter 18 och då hjälpte jag Anneli med att skala potatis när hon lagade till laxen som vi åt tillsammans med Markus. Eftersom vi ska förhandla om ena lånet på huset så pratade vi en stund om den saken och dessutom om en lista som vi håller på med.

Rickard Andersson hörde också av sig framåt kvällen om ett föredrag, eller snarare inledning, till en film som jag ska hålla den 27 maj. Filmen är ”Ghost Rockets” och den kommer då att visas på en biograf i Ödeshög. Ska bli kul att komma ut och prata inför filmen igen, det blev ju en hel del sådant när den var som mest aktuell, men nu var det något drygt år sedan det hände senast.

Vi pratade också om UFO-Sverige kommande styrelsemöte i Ängelholm som det nu verkar som att Anneli kommer att hänga med på. Hon har en del kulturplaner i Ängelholms närhet så det blir nog bra också för henne.

Och så tittade vi äntligen på ”Designated survivor” som plötsligt tappat texten nu när serien är tillbaka igen. Tog tag i några lådor med frimärken i källaren också så att det blev lite ordning i dem innan jag tog en nattmacka i form av räkor med majonnäs. I säng före 01.

Jörgen Peterzén 1941–2018. Bilden tog jag den 15 mars 2012.

 637 total views