Dagsarkiv: 14 mars 2018

Raili skrämde oss och mera bankprat

I morse ringde hemtjänsten från Mariestad och Markus svarade. Det han fick höra gjorde oss oroliga eftersom den som hörde av sig berättade att Raili förts till sjukhus i Skövde för magproblem. Vi visste att svärmor haft problem med magen men att det skulle vara så allvarligt trodde vi inte.

När jag lite senare ringde sjukhuset så berättade en sköterska på akuten att hon hade lämnat och åkt hem. Men hur jag än försökte fick jag inte tag på henne via hennes mobil och hemma svarade hon inte heller. Fick istället tag på Anneli och hon lovade också försöka ringa. Men efter två timmar hade vi ännu inte fått kontakt.

Till slut pratade Markus med Raili igen och vi fick veta att allt gått bra och att hon var hemma igen. Nu måste hon ha på sin mobil när hon ger sig iväg hemifrån.

Har också ägnat en timme åt att prata med Nordea om att flytta vårt lån till dem, från Swedbank. Och allt verkar nu vara klart för den saken. När Anneli kom hem så knöt hon ihop säcken genom att prata med Swedbank och papperen är på väg. Skönt att få den saken ur världen.

Passade också på att skicka in två FOIA-ansökningar för att få ut filmer och dokument som rör det nyligen avslöjade hemliga Pentagonprojektet (Advanced Aerospace Threat Identification Program) som undersökte (undersöker?) okända flygande föremål i USA:s luftrum. Jag vill gärna ha ut så mycket som möjligt från Pentagon och bad att få både filmer och dokument som hänger samman med dem men också sådant som inte tidigare är känt.

Framåt kvällen fick jag tillbaka en av ansökningarna – jag skickade en till flottan och en till armén – då det visat sig att jag av misstag råkat knappa in det hela på det australiska försvarets sajt! Så det var bara att skicka en ny, den här gången till rätt adress!

Men innan jag kom iväg hemifrån fixade jag mat, tankade ner ett gäng poddar med övernaturligt innehåll som jag ville spara och fick sedan skjuts till busstationen av Markus vilket jag verkligen behövde eftersom jag släpade på en hel del grejor. Att sedan gå genom Rålambshovsparken blev en utmaning, där var det snorhalt och riktigt isigt.

En ganska lugn dag på jobbet. Bäst var att teknikerna var där och bytte alla boxar till våra skärmar som vi har hängande i taket. Skärmar som brukade just hänga sig. Nu ska det bli slut på det och så här långt har det sett ut att fungera bra. Nu kan vi se en massa sajter som uppdateras precis som de ska.

Maten fick jag ta hand om själv. Gick på La Barca och åt Husets toast och pratade med Staffan en bra stund. Nu när han inte längre jobbar kvar och kan äta med mig så kan jag alltid slå en signal istället. När jag satt där och åt ringde min brevvän Mirjam och undrade om jag känner Louise Epstein och kunde framföra en sak till henne. Det gör jag ju inte även om jag var med i ”Nordegren & Epstein” i december.

I vilket fall mejlade jag in hennes tips så att det i alla fall ska nå redaktionen, något som Mirjam misslyckats med. Mirjam har varken dator eller telefon och ringde säkert från någon väns.

Hemma igen tog jag en macka och gick igenom posten. Plus lite annat. Kom i säng vid 02.30 ungefär.

 479 total views