Dagsarkiv: 15 mars 2018

Ufojobb och blå himmel

Första blåa himlen på väldigt länge! Kändes fint att titta ut i morse och äntligen slippa se ett gråmulet täcke över Järfälla. Inte för att jag har tagit särskilt mycket vara på det fina vädret men det ser i alla fall positivt ut när jag sneglar ut genom fönstret från mitt skrivbord.

Har jobbat en stund med nästa nummer av UFO-Aktuellt och pratat en del i telefon, bland annat med Raili som lät pigg och nu hade kommit underfund med vad det var som har spökat med hennes mage. Det var sannolikt de mycket starka värktabletter som hon fick efter att ha punkterat ena lungan i vinter. Och det är inte så förvånande. Det som är förvånande är att hennes läkare inte har insett detta.

Har också mejlat en del med diverse ufologer och jobbat lite med nya boken. Men där ska jag ta krafttag inom kort.

Gick direkt till ett möte i fackklubbens styrelse när jag kom till DN, kom lite sent eftersom jag börjar 14.30 först. Men hann i alla fall vara med och diskutera några viktiga frågor i en halvtimma.

Den här dagen gick annars i Nordkoreas tecken då landets utrikesminister Ri Yong-Ho kom på besök. Tillhör inte vanligheterna. Jag skev för nätet och vi hade fotografer ute för att fånga honom när planeten landade på Arlanda och när kortegen sedan kom till UD. Mia var på plats vid UD och gjorde ett kort teveinslag.

Men ett broras i Miami med många döda tog också en del tid och där fick jag tag på en svensk som bodde alldeles intill bron och som jag kunde intervjua vi WhatsApp och dessutom få en film från. En del Trump i vanlig ordning också. Men det behöver nästan inte noteras numera för en dag utan Trump är inte en vanlig dag.

Gick till Lilla Asien och åt biff med lök minus purjo i min ensamhet men höll kontakten med några vänner via Facebook.

Även om kvällarna innebär mycket skrivande så försöker jag också hålla koll på Facebook och den privata mejlen. Det dyker alltid upp frågor och kontakter som jag behöver ta hand om. Men sedan vi började med Slack som kommunikationsväg på DN så händer det att DN-mejlen blir lite eftersatt och att mejl kan bli liggande upp till en timme. Inte så bra.

När jag kom hem var det dags för några mejl, plocka undan disk, läsa brev (ett med en inbjudan till bröllop i sommar!) och leta rätt på den trådlösa telefonen som har en tendens att läggas på platser den inte borde vara på. Fick skjuts hem av en av de chaufförer jag åker mest med och vi fick en bra pratstund på vägen.

 465 total views,  1 views today