Dagsarkiv: 22 mars 2018

Till Lionel och ner i källaren


I dag fick vi sovmorgon till 08 och Markus mådde bättre när han vaknade. Solen sken och Bob höll på med bacon och ägg och toast i köket så det blev en bra start på dagen för oss.

Vi tog M25 västerut, inte den närmaste vägen men funkade bra nu på förmiddagen. Vi var framme i Hampton en timma och fyrtio minuter senare och kunde parkera utanför Lionel Beers dörr. Lionel var sig lik och det var kul att träffa honom igen. Han är inte vän med många (enligt egen utsago) och vi blev varnade av flera att över huvud taget söka upp honom. Men det var många år sedan nu och i dag är vi vänner och har alltid trevligt när vi ses.

Jag överräckte en liten present från Carl-Anton i form av ett antal frimärken med tåg på vilket gjorde Lionel glad – tågentusiast som han är. Efter en timmas samtal för att uppdatera varandra om läget gick vi upp en trappa för att se på de lådor som Lionel hjälpt oss att rädda från Eileen Lloyds dödsbo. Mycket kul saker, inte minst den klippbok som hon ville att jag skulle ha.

I klippboken fanns en del gamla brev och bilder men också tidningsklipp. Den kommer att ta ett tag att gå igenom och får följa med bilen hem istället för att hamna i en låda för vidare transport till AFU i oktober, något som gäller för det mesta annat.

Efter att burit lådorna till bilen tog vi Lionels bil för att åka och äta lunch. Det blev Piazza Firenze Restorante Italiano på 133 High Street i Hampton Hill som ingen av oss hade besök tidigare. Men den visade sig vara både prisvärd med tvårätters lunch för 90 kronor. Sedan tillkom dryck. Jag åt en välsmakande tomatsoppa och sedan linguini med musslor.

Lionel hade som alltid med sig en liten roliga uppvridbar leksaksbil som kör runt på bordet och undviker alla kanter i sista minten. Brukar få personalen att tina upp. Men den var redan mycket trevlig och tog väl hand om oss.

Efter maten, som vi bjöd Lionel på, gick vi över gatan till en andrahandsbutik, Geranium Shops på 66 High Street där jag hittade flera roliga böcker för omkring två pund styck. Några till AFU men också ett par Titanicböcker till mig själv.

Sedan bar det av tillbaka till Lionels där vi fortsatte prata och titta på lite papper som jag gärna vill låna av Lionel för att skanna. Det är framför allt BUFORA-papper som jag vill ha in i den stora, skannade, BUFORA-samling vi har på AFU. Den här gången fick jag med mig några mappar, en med bilder och en med ett fall. Men en låda med korrespondens ville Lionel titta igenom först.

Lionel har ett rum med en massa spännande papper och saker och där försöker jag alltid få honom att låna ut något. Och genom åren har jag bland annat lyckats låna en massa gamla protokoll och annat från BUFORAS tidigaste år, skanna dem och lämna tillbaka allt.

För att ta oss hem föreslog navigatorn en annan väg, nämligen den södra via M25 dit vi tog oss genom att köra M3 vilket är den vi alltid åker in till Lionel. Men den här vägen tog mycket längre tid trots att trafiken flöt hur fint som helst på Orbitalen. När vi kom fram till Dartford Crossing svängde vi vänster in på A2 och sedan under Themsen via Blackwell Tunnel och till Stratford där köerna var snigellånga. Efter två timmar var vi framme hos Bob och kunde lasta ur bilen och bära ned allt i källaren.

Bob fixade Fish’n Chips och till det drack jag och Markus Old Speckled Hen. Så brittiskt som det kan bli.

Innan kvällen blev för sen tillbringade jag och Markus två timmar nere i källaren för att börja packa om alla böcker och tidskrifter som finns där efter våra två resor till Manchester med omnejd och till Lionel i Hampton. Ni kan se Markus jobba på i filmklippet här ovan.

Förutom alla fina böcker och annat som vi fick i dag så tipsade Lionel också om två personer som också har stora arkiv här i Storbritannien. Personer som jag inte kände till tidigare. Hoppas få möjlighet att träffa dem senare i år.

Jag och Markus jobbade i alla fall på och fyllde 19 lådor från Peter Rogerson och4 från Peter Hough, John Rimmer och John Harney. Eileens böcker hann vi inte med och vi har dessutom många kassar kvar från Peter. Sammanlagt sår nu 45 lådor färdigpackade för att levereras till AFU vid tillfälle.

Under dagen har jag också varit i kontakt med officianten som ska hålla i den borgerliga begravningen för Peter Rogerson. Hon ville spela upp den film jag tog av Peter när han reciterade den där forteanska versen som han sannolikt själv hitta på. Dessutom ska hon läsa upp några rader från mig.

När vi väl var klara i källaren gick vi upp och såg att Bob satt och spelade. Det visade sig att han och Markus spelade samma onlinespel: Path of exile. Så plötsligt fick de båda massor att prata om och Bob fick en drös goda råd av Markus.

Jag avslutade kvällen med att ta en stilla Bailey’s med Markus och äta en trekantsmacka. Kom faktiskt i säng strax efter midnatt.

Markus och Bob upptäckte att de spelar samma onlinespel: Path of exile.

Jag och Lionel framför en del av lådorna som han räddade från Eileens hus.

 476 total views,  1 views today