Dagsarkiv: 25 mars 2018

Sightseeing i London


Sista dagen i London och den satsade vi på att se lite av stan. Upp 09 sommartid (allt funkade!) och sedan gick vi till en liten indisk butik och fyllde på våra Oyster cards och till butiken intill för att fylla på min brittiska mobil. Sedan bar det av till Stratford-stationen med buss 86 och därefter Central line till Holborn där vi bytte till Piccadilly line och så gick vi av på Leicester Square.

Någon plan hade vi egentligen inte utan började först gå runt kring Leicester Square men eftersom vi var hungriga gick vi ett kvarter bort till China Town där vi åt Dim Sum på restaurangen Super Star – löjligt namn men mycket bra mat. Men – de hade ingen tvål på toaletten och jag såg i alla fall en anställd som gick dit när jag var där. Därför fick de ingen dricks trots att maten var riktigt bra.

Sedan hann vi med att titta på Buckingham Palace, Big Ben, Piccadilly Circus, parlamentet, London Eye, Trafalgar Square och en hel del annat. Vi vandrade en bra stund i S:t James’s Park och tittade på ekorrar och annat kul, det var en härlig dag att bara gå omkring. Sedan fortsatte vi längs Themsen tillsammans med en hel del turister. Flera gator var avstängda eftersom det hade sprungits en halvmara strax innan vi kom fram.

Dagen var lite halvmulen och 12 grader varm. Så det var skönt att gå omkring och inte ha några andra planer än att beta av lite trevliga sevärdheter. När vi gick över Westminster Bridge såg vi flera tecken på den terrorattack som ägde rum här den 22 mars 2017 då en 52-årig brittisk medborgare, Khalid Masood, körde ihjäl fem personer och skadade nästan tio gånger så många. För det första har myndigheterna satt upp metallbarriärer mellan gatan och trottoarerna och enorma hinder i början och slutet av trottoarerna som gör det omöjligt att köra in där.

Dessutom satt flera blommor och kort bundna runt stolpar på några ställen.

När vi tog oss tillbaka till norra sidan igen gjorde vi det via Waterloo Bridge och Trafalgar Square och sedan Charing Cross Road där vi stannade till för att jag skulle kunna kika in på två bokhandlar. Tyvärr inga fynd där. Men jag hittade ett litet scifi-häfte på ett antikvariatsbord längs den södra promenaden längs Themsen.

Sedan tog vi oss tillbaka till Stratford samma väg som vi tog oss in till stan. Och hemma hos Bob och Sam serverades vi lasagne. Vi bar upp lådorna från källaren och sedan packade jag och Markus bilen och satte av mot Chelmsford där jag hade tänkt att handla ale på Tesco. Så vi parkerade på den vanliga p-platsen och gick till butiken – bara för att upptäcka att den var stängd!

Jag tror aldrig att detta har hänt förut. Kanske har vi helt enkelt inte stannade till här någon söndag tidigare eller också har butiken minskat öppettiderna. Inte omöjligt med tanke på Tescos ekonomiska läge. I vilket fall var det bara att köra vidare till färjan dit vi kom klockan 21.

Efter att ha försökt hitta en mack med ale, som vi misslyckades med, var det bara att köra ombord på färjan. Raka spåret ombord och så till hytten där vi åt chips och tog var sin Bailey’s och tittade lite på BBC.

Vid midnatt ska färjan lämna kaj.

Jag och Markus i China Town.

Och så blev det Dim Sum på Super Star, fånigt namn men bra mat.

Hej då till Bob och barnbarn.

Här kör vi ombord på färjan.

 534 total views