Dagsarkiv: 26 mars 2018

Från färjan till Buchholz


Vi väcktes av högtalartjejens glad röst som på holländska och engelska informerade oss om att klockan var 06.30 och att det var dags att äta frukost. Då hade vi fortfarande 90 minuter till hamnen i Hoek van Holland. Någon frukost i Stena Hollandicas matsal hade vi inte planerat för utan tog en trekantsmacka och lite godis.

När vi väl fick köra av var klockan 08.15 och den närmaste timmen tillbringade vi i en mycket långsam bilkö som tog oss allt närmare den större väg som skulle ta oss mot Tyskland. Nästa timma blev något bättre men medelhastigheten under dessa två förmiddagstimmar slutade på 60 kilometer i timmen.

Men dagen var fin även om dimma följde oss ganska länge. När vi passerade in i Tyskland var den helt borta och efter några stopp för att rasta och dricka lite så susade vi vidare längs autobahn. Markus löste av under 15 mil och jag blundade med båda ögonen en stund.

När vi kom fram till Buchholz och Flair Hotel Zur Eiche var klockan 16 och vi checkade in men vände direkt för att kompensera för den öl jag missat att köpa i England. Nu blev det ett besök på varuhuset Familia där vi först körde en runda inne i det stora varuhuset innan jag var tvungen att fråga en kund var vi kunde hitta de tyska ölen. För allt vi hittills hade sett var utländska märken.

Det visade sig att det mesta i dryckesväg såldes i en ”Getränke”-hall utanför så vi tog oss dit efter att ha stödköpt lite öl och ost.

I dryckeshallen fanns det hur mycket som helst att välja av och vi stoppade på oss drycker för måttliga 37 euro. Jag försökte få tag på ett par lådor att placera flaskorna i men se det fanns inte, bara backar i plast som jag inte hade lust att köpa och släpa hem till Sverige. Så det fick bli plastkassar istället.

Utanför fanns också en frestande korvkiosk och hungriga som vi var slog vi till på var sin korv. Markus en XXL-historia och jag en currywurst – som jag längtat efter sedan jag och Anneli var i Berlin för flera år sedan.

Något nöjdare körde vi tillbaka till hotellet och bar in våra väskor till rummet som visade sig vara riktigt fint. Förutom den stora dubbelsängen fanns en soffa, två fåtöljer, ett bord, teve och ett fint badrum.

Restaurangen var också alldeles utmärkt och det var en hel del folk som kom dit från närområdet för att äta eller sätta sig i baren. Själva tog vi var sin schnitzel med råstekt potatis plus en sallad och till den drack jag en öl från Hamburg, Ratsherrn, och Markus en Merlot. Restaurangen bjöd på en liten smakfull förrätt och en efterrätt i form av en isglass med något godisliknande i mitten.

Mätta blev vi och gott var det.

Sedan vräkte vi oss på sängen och halvlyssnade på lite tysk teve. Ett program om blodhundar och så ”Vem vill bli miljonär”. Gick en vända till bilen för att leta efter en flaska vatten och ett par flaskor cola men lyckades bara hitta vattnet. Ute var det bitande kallt och en strålande stjärnhimmel med en skarp måne en bit upp. Det blev en tidig kväll i kväll.

Markus vid ratten i Tyskland.

 520 total views