Dagsarkiv: 29 mars 2018

Möte på AFU och Niklas får fast jobb


AFU har sedan i går besök av två representanter för Bureau van de Stichting Het Johan Borgman Fonds, Wim Kramer och Selma Hofstra, från Nederländerna. Stiftelsen driver ett projekt för att rädda ett tvärsnitt av originalmaterial med ursprung i Nederländerna av relativt modernt ursprung. Det material de räddar från nedlagda grupper och privatpersoner görs sedan i ordning av Wim och Selma för att sedan placeras på någon institution eller arkiv i hemlandet. Ett upplägg som alltså är helt skilt från AFU:s arbete på alla sätt.

Men som arkivmänniskor med intresse för det okända så hade vi ändå mycket att diskutera under de timmar vi satte oss ned på AFU i dag. Anders Liljegren hade under gårdagen hunnit visa runt dem i samtliga lokaler, i alla fall de av direkt intresse för dem.

Vi diskuterade många saker men kanske mest ekonomi och framtiden för AFU- Hur vi ska se till att detta fina arkiv lever vidare långt in i framtiden. Den frågan är aktuell – varje dag! Och vi pratar ofta om ekonomi och pengar inom AFU:s styrelse. Hur framtiden än ser ut så måste jobba mycket mer med att försöka få in pengar. Och vi fick väl några idéer genom vårt samtal med Wim och Selma.

Wim studerade en gång under den svenske parapsykologen Martin Johnson och tog sig en titt på de dokument som jag lyckades rädda efter Martins bortgång. Mycket bara försvann, bland annat hans dator med ett manus till hans biografi. För djävligt rent ut sagt. Det lilla som jag fick till AFU är en droppe i havet efter denne inflytelserike och en gång väldigt kände man.

På vägen till AFU stannade jag först till hos Petter Karlsson som ville skänka sju kassar med böcker till oss, böcker som jag nu kommer att sälja till arkivets förmån. Vi hann bara ses jättekort eftersom jag stod illa parkerad på en minigata och det givetvis kom en bil som ville fram.

Nästa upplock blev Carl-Anton i Nyköping. Och han hade med sig många fina saker till mig som han köpt på Öppen hand. Frimärken, seriealbum och lite annat. Kul, kul!

Annars var dagens mest glädjande nyhet att Niklas nu har skrivit på sin första fasta anställning. Vi har vetat om det en vecka men i dag blev det alltså officiellt. Han blir alltså kvar på TT som fast anställd och det är han verkligen värd!

Innan jag och Carl-Anton åkte tillbaka norr ut åt vi lunch med Anders Liljegren, Wim och Selma på Lingonfabriken i centrala Norrköping och där fortsatte vårt samtal ytterligare en timma. Och så letade jag efter en del föremål som jag vill ha med i min planerade AFU-bok. Vi har ju så himla mycket som går att visa för en läsare!

På vägen hem gjorde jag mitt bästa för att hitta några påsköl att ta med hem men Systembolaget i Norrköping var helt renrakat på sådant! Inte en flaska kvar. I Nyköping var det nästan lika illa – sju flaskor av S:t Eriks påsköl. Jag köpte fyra och en kille intill mig fick ta de tre sista. sedan var det slut även där.

Jag fick alltså nöja mig med det lilla när det gäller årets påsköl. Det är faran med att resa utomlands och komma hem sent.

Tillbaka i Skälby sorterade jag de böcker jag fått från Petter och ett antal som AFU skickat med ur Jörgens Bengtssons samling. Sådana som inte passar hos AFU men som kan gå att sälja. Bara några få faktiskt. Anneli bjöd på köttfärslimpa som var utsökt som vanligt! Till den drack hon och Markus vin och jag en Fullers London Pride.

När ”Antikrundan” drog igång tittade cvi på den samtidigt som jag fixade med frimärkena jag köpt av Carl-Anton och senare på kvällen skrev jag en recension på en bok från Bibliotekstjänst och jobbade lite med UFO-Aktuellt. Mer fokus på den publikationen i morgon!

Mejlade också med Ahrvid Engholm, Tove Stoltz, Bob Rickard och Göran Norlén i olika ärenden.

I dag skrev han på – fast jobb på TT!

 225 total views