Dagsarkiv: 01 april 2018

UFO-Aktuellt klar och bokjobb resten av dagen


Första april har passerat utan att jag blivit utsatt för något försök till lurendrejeri av något slag. Men så har jag mest ägnat dagen åt att skriva och jobba. Är man ledig så är man! Vaknade vid 09 och gick upp för att tillsammans med Anneli packa bilen full av böcker som ska ned till Böckernas hus i Tidan. En bra laddning som kommer att ge extra pengar till AFU.

När Anneli åkt till Sundbyberg för att först lyssna på när Niklas sjöng i kyrkokören där och sedan tillsammans med honom köra ned till mariestad för att hälsa på sin mamma så satte jag mig och förde in korrekturet från Stefan i UFO-Aktuellt. Pratade också med Håkan E som gjorde klart annonsen till riksstämman i Lund den 5 maj och därmed är hela UFO-Aktuellt klart. I morgon levererar våra norska vänner sin del av tidningen och sedan går allt till tryckeriet.

Sju av sidorna i tidningen (som ni kan se omslaget till här ovan) kommer att handla om Pentagonavslöjandena från i vintras. Dels blir det en ledare av Anders Berglund i ämnet och sedan hela min intervju med Luis Elizondo, som var chef för det hemliga projektet under ett antal år.

Jag tror att tidningen kommer att bli mycket läsvärd med flera svenska ufofall och mycket annat spännande också.

Efter att ha lagat lunch till mig och Markus bytte jag fokus. Och det kommer jag att göra under resten av april (med en del undantag). För resten av dagen har jag jobbat med mitt nya bokmanus och det har gått riktigt bra. Pausar har det blivit i form av frimärkspyssel och att tillsammans med Tobias lägga sista handen vid en roll-up om ett skånskt bilstoppsfall som jag undersökt och som nu ska visas upp vid stämman i Lund.

Har också skrivit ett mejl till en släkting till en man som har en viktig samling science fiction-material, inte minst brev, bilder och fanzines. Tidig sf och ufo-rörelsen hade mycket gemensamt. Passade också på att ringa Bertil Falk i Skåne som jag och Niklas träffade förra året och då fick en massa fina saker till AFU. Nu håller Bertil på att samla ihop mer. Bland annat korrespondens.

Markus fixade kvällsmaten i dag, jag var bara med och stekte falukorven. Stuvade makaroner blev det fast på pastasnäckor av mindre format. Riktigt gott. Vi åt framför teven och tittade på Indiana Jones. När maten var uppäten tog jag fram den bärbara datorn och satte mig och skrev medan vi tittade på ännu lite Indiana Jones. Det var tydligen maraton på TV3 i kväll.

Det blev rätt mycket gjort i dag vilket var bra. I morgon går jag på DN-passet igen, måndag till och med torsdag.

Anneli och Niklas (som tog bilden) är nere hos Raili i Mariestad.

 409 total views