Dagsarkiv: 02 april 2018

Bokjobb och vanligt jobb


I dag har jag suttit och jobbat med nya boken hela dagen fram till dess att det var dags att gå till bussen. Fick rätt mycket gjort på ett kapitel om vampyrer som blev riktigt intressant att skriva. Men fick avbryta för att fixa lunch till mig och en sent uppstigen Markus.

Anneli och Niklas var kvar i Mariestad där de i dag levererade en massa kassar med böcker till Peter på Böckernas hus i Tidan (bilden ovan) men åkte sedan tillbaka till Järfälla efter att ha ätit lunch på Lundstedts.

På jobbet fick vi ett mejl från en läsare som tagit bilder på månen i kväll: ”De här två bilderna tog jag tidigare i kväll utanför Motala! Jättemärkligt, månen på låg höjd aldrig sett detta tidigare!” skrev han och undrade om vi kunde förstå vad som hade hänt med vår granne i rymden.

Svaret var ganska enkelt. För precis som solen går ju även månen upp och då måste den ju passera horisonten och ibland också gå att se väldigt nära den. Det är bara att konstatera att alla inte har koll på ens de mest elementära astronomiska fenomenen.

Skrev förresten om ännu en astronomisk nyhet under kvällen då en grupp forskare rapporterade att Hubbleteleskopet upptäckt vad som nu får anses som den mest avlägsna stjärnan. Alltså den av oss jordbor kända stjärnan. Den ligger hela nio miljarder ljusår bort och kunde ses tack vare en kraftig gravitationslins i form av en galaxhop som fick ljuset att krökas och förstärkas.

Och så blev det en artikel om ett nytt fall där piloter sett ett ufo över Arizona i februari. Det intressanta i det fallet är att föremålet, som befann sig över flygplanen och sågs i fullt dagsljus, först sågs av den ena piloten och någon minut senare av nästa i ett efterföljande flygplan.

Nu tycker jag att det hela bär dragen av en ballong på hög höj men vi kan i alla fall konstatera att de civila luftfartsmyndigheterna i USA, FAA, inte har lyckats hitta en förklaring ännu. Det börjar dyka upp en del pilotrapporter i amerikanska medier nu efter det stora Pentagonavslöjandet i vintras.

Det är rätt tydligt att redaktörerna på olika tidningar och tevestationer har flyttat fram positionerna när det gäller ufofenomenet. För även om man sällan skriver man om det så anses nu pilotrapporter vara av nyhetsvärde i varje fall. Tyvärr har vi inte märkt av samma sak här i Sverige.

Passade på att äta på La Barca där det blev entrecôte. Fick pommes istället för stekt potatis vilket personalen kompenserade med att bjuda på en cola istället för mitt vatten som jag alltid tar annars. Sedan flöt kvällen på. Den första arbetskvällen på länge. På DN vill säga. Åkte hem vid 01 och träffade Markus som precis skulle gå och lägga sig. Gick ned i källaren och tog ned tvätten och fixade lite smått och gott innan det var dags att sova vid tvåsnåret.

Och här är annonsen inför UFO-Sveriges riksstämma i Lund den 5 maj.

 400 total views