Dagsarkiv: 11 april 2018

Deklarationsdags och möbelbärning


Har suttit med näsan rätt mycket i datorn även i dag och fått en del nya kapitel klara. Det går framåt men inte så jättefort. För att koppla av en stund satte jag mig i köket för att deklarera, något som tar ett par timmar eftersom jag har många kvitton att gå igenom och räkna ihop. Men nu är det i alla fall gjort och lite senare på dagen hamnade blanketten och mina bilagor i lådan också.

Och så skickade jag upp Markus på tredjevinden för att plocka ned ett gäng stolar som vi har där, tio stycken visade det sig. Vi lär behöva dem alla när gästerna kommer på lördag. När vi ändå var igång bar vi ut utemöblerna från garaget och ställde upp dem på verandan också. Det ska ju bli 14 grader och sol på lördag så hoppet om att kunna ha lite folk även där lever!

Det blev faktiskt ännu en vända till tippen i dag, och den här gången följde jag med Markus. Vi kastade en gammal teve och lite annat för att sedan fortsätta till Åkermyntan och handla inför lördagen. Cider, dricka och chips plus ostbågar var målet. Tungt och lätt.

Det har varit ett härligt väder hela dagen och ute blommar krokusen. Markus har varit på rangen och slagit en del och kört sin cykel till reparatören för att få den sommarfixad. Vilket är behövligt eftersom sadeln är helt paj.

Bokskrivandet resulterade i att jag nu har 10 kapitel helt klara, 13 under kontroll och 4 som jag inte har börjat på. Men jag har också jobbat lite med att förbereda Eurovision och mejlat iväg några frågor till arrangörerna så att jag säkert får veta att det finns möjligheter för mig att plåta finalrepet.

När Anneli kom hem tog hon sig an lite städning och att fixa med tvätten plus att tvätta bordet på verandan. Vi vill ju ha det fint till på lördag. Sedan lagade hon soppa med mackor (jag och Markus åt potatisbullar med stekfläsk till lunch).

Efter ytterligare en vända vid datorn så tog jag och Markus en pizzabit framför teven som avkoppling. I säng före 01!

Markus på väg ut med några av stolarna.

Markus med den fulla kundvagnen.

Bilden jag lade ut på Facebook i dag – med tanke på morgondagen…

 379 total views