Dagsarkiv: 12 april 2018

Så gick man och blev 60

Väcktes av ljuva röster som sjöng ”Ja må han leva…” en kvart före 8 i morse och det var med viss förvåning jag slog upp mina ljusblå och insåg att det var dags att fylla år igen. Den här gången 60 jämnt. Och de vackra rösterna tillhörde Anneli och Markus som dessutom hade med sig presenter att öppna i sängen.

En ny fin skjorta (en present som jag alltid blir glad att få), ett presentkort på ett nytt badmintonracket (om jag skulle vilja försöka hitta ett recept för att klå Stefan) och en biljett till ”Macken” som ju går på teater här i Stockholm just nu väntade under presentpappren. Tack, Anneli, Niklas och Markus för allt det fina!

Så här långt har 459 gratulanter hört av sig i min födelsedagstråd på Facebook, ett gäng har mejlat, messat eller skrivit egna små trådar. Ett tiotal har ringt och det är ju allra roligast. Framåt kvällen fick jag till och med ett skypesamtal från Annelis bror med familj i Paris utkant som sjöng för mig över datorn. Så närmare 500 personer har velat gratta.

Två fina blombuketter har också anlänt, en från Jenny och Jonas och en från hela AFU-gänget! Ett av tidernas största gratulationskort damp ned redan i går, och det från Tommy Helmer som är en gammal ufoveteran. Plus ett snyggt egenmålat kort från Sven i Falköping och flera andra mera normala men lika välkomna.

Fick väldigt många trevliga gratulationer men kanske var Margareta Anderssons vers bäst:

Nu du fyller år med nolla
vilken siffra före har vi glömt att kolla.
Din vitalitet ger oss ingen ledning
vi ger upp, den siffran saknar mening.

Grattis Clas

Har också gjort ett tappert försök att fortsätta skriva på boken och trots de trevliga avbrotten har det lyckats hyfsat. Blev klar med kapitlet om älvor och har nu plitat ihop

Två bra nyheter har också förgyllt dagen. Den första fick jag genom Ole i Oslo som nu kunde bekräfta att pallen med UFO-Aktuellt och norska UFO äntligen efter två månader kommit fram! Var den har hållit hus vet ingen, allra minst Postnord. Men det är givetvis inte okej att en viktig transport bara försvinner sådär.

Nyhet nummer två var att en person som vi hade hoppats på också har gått med på att låta sig nomineras till UFO-Sveriges styrelse. Nu håller vi tummarna för att hon (för det är en kvinna) också blir vald under riksstämman i Lund den 5 maj.

Har också hjälpt vännen Ole Henningsen i danska Sufoi med lite uppgifter om AFU. Han bad mig skriva en artikel om arkivet för ett tag sedan och nu har han översatt den till danska och så fick jag kolla igenom den. Så snart ska den ut via Sufois nätverk. Har också tagit fram en text till ufo.se med tanke på det nya datalagringsdirektivet GDPR. Viktigt även för UFO-Sverige att förhålla sig till.

När Anneli kom hem åkte vi till Systembolaget för att handla till på lördag och till postutlämningen i Barkarby dit två paket från Oslo kommit. Innehållet var hundratals, och säkert mer än så, med rymdfrimärken! Man tackar!

Tog det lite lugnt under kvällen och satt en stund med Oles enorma frimärkssändning men sedan blev det en stunds skrivande igen och rensande av skrivbordet. Strax före midnatt ringde Niklas och grattade han också. Hade försökt komma fram tidigare men inte lyckats. Nu dyker han ju upp på lördag också efter att ha fått ledigt. Kul att hela familjen är på plats!

En fin present från Ole i Oslo – flera kilo rymdfrimärken.

Och blommor från Jenny och Jonas (vänster) och kamraterna på AFU (höger).

Sushi blev det!

 1,014 total views