Dagsarkiv: 13 april 2018

Bokjobb, städning och gäster


I dag kom Lena, Mikael och kusinerna Emil och Rasmus hit från Götene. Ni kan se Rasmus och Markus snurra ägg på bilden ovan. Kul att få hit släkt och vänner till festen i morgon. I natt sover de här hos oss och i morgon inhyser vi dem på hotell och nya övernattande fyller på.

Var uppe i hyfsad tid och skrev lite på boken medan Anneli åkte till frissan och Markus plockade upp henne för att åka och storhandla när hon var klar. Det blev en av de större inköpen på länge och när de kom tillbaka fyllde vi kylskåp och frys plus att en del hamnade i garaget.

Jag passade också på att göra något jag inte gjort på mycket länge. Dammtorkade ett antal hyllor där vi har massor av småsaker stående. Bland annat hyllan med mina rymdprylar och den intill som bara de tog en timma att fixa. Tro mig, det behövdes.

Hjälpte också en ufokollega, Bart Ooms, som driver en sajt med biografier om olika ufologer med lite uppgifter om mig själv så att den blev uppdaterad.

Skrivandet kom att handla om troll och vättar men jag var också inne och petade i avsnittet om utomjordingar. Lite framåt gick det men det var ju en del annat som pockade på uppmärksamheten också.

I dag var det så pass varmt att jag och Mikael kunde sitta ute och ta en öl på verandan. Efter en stund anslöt vår granne Gunnar som fick en Guinness eftersom han också hade med sig fyra stolar som vi kan behöva under morgondagen. För det blir mycket folk och inte lika många sittplatser – i alla fall inte om alla kommer samtidigt.

Anneli fixade lax och rotsaker i ugn och till det drack vi vin och cider. Så himla skönt att kunna sitta och äta middag efter 18 och det fortfarande är ljust. Vi är verkligen på väg åt rätt håll nu. Efteråt pratade vi på runt middagsbordet och själv blev jag lite orolig över om antalet öl kommer att räcka. Mängden räcker nog men jag vill ju att det ska finnas lite att välja på, och gärna lite bättre sorter också. Så det blir nog en tur till till Systembolaget i morgon.

Hjälpte en person som såg ett starkt lysande objekt i västnordväst från Uppsala under kvällen. För där ligger Venus en stund innan planeten går ned under horisonten då. Inte lätt att veta om man inte har koll. Killen hade också pratat med Rapportcentralen och då bedömt att ”föremålet” befann sig några hundra meter från bussen. I själva verket rör det sig alltså om en planet långt, långt bort från jorden.

När de andra gått och lagt sig satte jag mig och skrev lite om älvor. Det är ett spännande ämne och ju mer jag läser desto mer likheter kan jag se mellan vättar, älvor och tomtar. På många sätt är dessa tre väsen olika manifestationer av samma folktroväsen.

Framåt 00.30 försökte jag i alla fall komma i säng. Det lär bli en intensiv dag i morgon.

Hela gänget i soffan: Markus, Lena, Rasmus, Mikael, Emil och Anneli.

 385 total views