Dagsarkiv: 15 april 2018

Städning och skrivande


Av någon outgrundlig anledning vaknade både jag och Anneli vid sjusnåret efter att ha sovit fem timmar. Efter en halvtimma gav jag upp och gick ut i köket där jag träffade Markus som var på väg att åka till ännu en kursdag för blivande golftränare.

Själv hade jag planer på att ta en ordentlig bild på hela present- och blombordet från i går så jag plockade in allting, ställde upp det på köksbordet och knäppte kortet ovan.

Det blev ju en del och nu gäller det att hålla liv i blommorna ett tag.

Efter hand kom övriga övernattare ut i köket och till slut satt jag, Anneli, Åsa, Claes, Clara, Roger, Carl-Anton, Tobias, Rigmor och Niklas där och åt frukost. Lena, Mikael och pojkarna tittade också in efter en natt på hotell och sedan var det bara att börja vinka av alla som måste ge sig av hemåt.

Vi var alla överens om att festen i går hade varit riktigt trevlig, något som berodde på mixen av fantastiska människor som kom för att gratulera undertecknad. Och till och jag och Anneli hann ha kul!

Medan Anneli började städa lite inne i huset gick jag ut till garaget för att sortera allt skräp som jag och Niklas sedan körde till tippen. Lång kö så Niklas fick springa en del och när allt var tömt och bara tomflaskorna var kvar (och de var inte få) så kunde jag slänga över de sista mjukplastpåsarna till honom och rulla ned mot glasåtervinningen där han sedan kunde möta upp.

När bilen var tömd åkte vi tillbaka till Stenbockens väg, lastade in Niklas cykel och lite annat och så körde jag hem honom så att han kunde gå till jobbet en stund senare.

Eftermiddagen ägnade vi åt lite fortsatt städning och en lätt försenad lunch. Anneli blundade i soffan en stund medan jag satte mig vid datorn för att skriva tackmejl till alla som var här i går och till dem som skickat blommor. Ringde några och tackade direkt också.

Kvällsmaten blev rösti med rester.

Framåt midnatt, eller strax efter om vi ska vara ärliga, var det dags att sätta punkt för dagen. Och det var först då jag upptäckte att både jag och Anneli glömt att fira vår 31:a förlovningsdag mitt i allt annat firande.

Medan Anneli tittade på ”Mästarnas mästare” satte jag mig som sällskap och plockade in lite nya rymdfrimärken i samlingen. Ett drygt jobb (men kul!) eftersom jag måste gå igenom alla märken för att se om jag har dem sedan tidigare. Men när programmet var slut blev det fokus på bokskrivande igen, i dag med trollen i fokus.

Anneli och Rigmor.

Carl-Anton, Roger och Tobias på väg hemåt.

 445 total views