Dagsarkiv: 16 april 2018

Skrivardag och så ugnen…

I dag blev det åtta timmars skrivande med uppehåll för en storstädning av ugnen som avkoppling. Skrivandet bestod i kapitlen om häxor och troll där jag hade slarvat att skriva upp en källa ur en av Ebbe Schöns böcker och med tanke på den enorma produktion Ebbe har så var det i det närmaste lönlöst att försöka hitta uppgiften på egen hand.

Men har man Ebbe som vän så valde jag att ringa till honom istället och en kvart senare ringde han tillbaka och så hade han löst mitt problem. Vi pratade en stund om världshändelserna och bestämde sedan att ses i slutet av maj. Det var ju ett tag sedan sist och vi har länge pratat om att åka till Nordiska museet tillsammans. Så det är planen.

Pratade också med en elev som ska göra ett filmarbete om ufo och vi ska ses i slutet av april för en intervju.

Men mest blev jag vid datorn. Skrev rätt mycket och kan känna mig nöjd med dagens pensum. 14 av 26 kapitel klara. Mycket återstår men i morgon tar jag nya tag.

När Anneli kom hem blev det spaghetti med hennes suveräna köttfärssås. Och så lite jobb i tvättsugan. En stund framför teven där jag för en gång skull hade på Aktuellt med efterföljande Kulturnyheterna och lokala nyheterna. I princip samma nyheter rakt igenom. Herregud. Tur att jag hade med frimärkena och kunde jobba med dem.

Sist i kväll förde jag en bisarr chattkonversation med en person utanför Jönköping som menar att hon är Jesus. Märkligt nog anser hon inte att hon har någon fri vilja och skrev att allt är förutbestämt. Vilket i så fall skulle betyda att vi alla inte har mera vett än en vanlig sten. Varför skulle Gud eller Jesus bry sig om en sten?

Hon menar att hon kanaliserar Jesus och att hon en gång i tiden var Eva i paradiset.

Fick ett överraskande samtal i dag också. Jag har nämligen sökt en person som hade en mycket ovanlig ufoupplevelse på 50-talet och som jag intervjuade för tio år sedan men sedan tappade kontakten med. Allt jag hade var ett gammalt telefonnummer och att mannen jobbade som musikproducent på Sveriges Radio. Med hjälp av Germund Stenhag fick jag tips om en person som kanske kunde hjälpa mig och jag kontaktade honom. Som tur var visade han sig mycket hjälpsam och tog upp frågan med kollegor vid ett möte. Och så – i dag ringde mannen till mig och vi fick möjlighet att prata igen.

Och så var det ugnen som hade blivit riktigt solkig efter den sena Janssonsplåten i lördags. Ägnade 90 minuter åt att skrubba med Svinto, medel och vatten. Men nu är den ren!

Nu blir det sängen för att hinna läsa också.

 335 total views