Dagsarkiv: 20 april 2018

Sjöodjursintervju, jobb och firande!


Så var det dags att gå till jobbet på DN igen efter två veckors frånvaro. Hade ju ledigt som kompensation för övertid senaste passet men nu är det alltså tid att gå på skiftet igen.

Men jag inledde dagen med att intervjua ett vittne till en möjlig sjöodjursobservation i Norrdellen och skrev in den i kapitlet i min nya bok. En ung kvinna som tillsammans med tre väninnor såg något märkligt 2011.

Har fixat med tvätten och lagat lunch åt mig och Markus också.

När jag kom till jobbet visste jag att det skulle bli fika för att jag fyllt 60, men vad jag inte visste var att jag dessutom skulle bli firad! Arbetskamraterna hade samlat in till en låda med fina presenter och Hanna Fahl gav mig ett signerat exemplar av sin Melodifestivalbok. Anna Kallenberg (bilden ovan) höll tal liksom Mia Holmgren och jag måste säga att jag blev väldigt rörd.

Många andra passade på att säga grattis när jag passerade och Monica Gullberg hade bakat en fantastisk kaka till mig – bild nedan.

Faktum är att jag också blev sjungen för av Mia och Anders på fackexpeditionen. Kanske inte årets skönsång men mycket välment och det kändes ända in i själen.

När allt var färdigfirat blev det en intensiv kväll när DN som första tidning nåddes av uppgiften att den svenska världsartisten Avicii avlidit i Muscat. Under kvällen hade DN flera miljoner läsare av den nyheten och jag skrev en rad olika vinklar tillsammans med Mia och flera andra. Till sist lyckades jag också få tag på en discjockey i Muscat som hade träffat Avicii i fredags och kunde göra en intervju med honom.

Och så när man trodde att kvällens händelser hade hänt klart så gick Nordkorea ut med att man skulle skrota sina kärnvapentest och sluta avfyra lång- och medeldistansmissiler – så det var bara att börja skriva igen.

Hemresan gick med Johan A, vilket var trevligt. Att Johan kom till mitt kalas i lördags var riktigt kul, en av många höjdpunkter.

Hemma var det som vanligt inte bara att gå och lägga sig. Ett brev med pengar från en UFO-Aktuelltprenumerant och medlem låg och väntade så det var bra att skriva till kassören om att registrera mannen och för mig att sätta in pengarna på föreningens konto. Sedan fanns det tvätt att ta hand om, flera brev att läsa och papper att ta hand om. Ungefär som det brukar se ut mellan 01.30 och 02.30 en arbetsnatt.

Monicas kaka.

Hannas fina dedikation.

I dag köpte jag Historiska brott & mysterier nummer 3/18 som har åtta sidor om AFU.

 504 total views