Dagsarkiv: 24 april 2018

Svårigheten att få tag på en bild


Lika bra att jag börjar med det som ändå blir minnet för dagen.

Framåt kvällen flydde en bilist med två passagerare från en polispatrull som försökte stanna dem. Patrullen stod vid Glädjens trafikplats vid Upplands Väsby och när bilisten fick syn på den vände han bilen och drog från platsen.

Enligt polisen hann patrullen aldrig få synkontakt med den flyende förrän efter 800 meter då bilisten hade krockat med en en oskyldig trafikant som hade ytterligare en person i bilen.

Vi fick tips om olyckan ganska snabbt men fotografen som tipsade hade ingen möjlighet att själv åka till olycksplatsen. Så jag ringde en boende i närheten, en man i 70-årsåldern, som välvilligt ställde upp och med mobilen i högsta hugg gick ut för att ta bilder åt DN.

Och det gick bra. Sju bilder blev det och jag bad honom att välja en och skicka den till mig. Något som mannen aldrig tidigare gjort.

Det visade sig att mannen hade en Iphone 5 och med mig i luren gjorde jag mitt bästa för att försöka få honom att lyckas få iväg den. Tror att vi pratade i trettio minuter. Utan att lyckas.

Då frågade jag honom om han inte hade någon som kunde hjälpa honom och fick svaret att hans son nog visste hur han skulle göra. Men sonen bodde en bit bort så det fick bli per telefon. Efter en kvart ringde mannen och sa att han hade lyckats få iväg bilderna till sonen, detta genom att svara på ett meddelande som sonen hade skickat tidigare.

Och så fick vi bilden till sist. Efter en timma! Snyggt jobbat av mannen tycker jag.

Innan det blev jobbdags spelade jag och Stefan badminton. Hyfsad match med en lite snabbare boll än vanligt. 13–15, 15–13 och 9–15 slutade det. Så det gick illa för mig på slutet.

Och så försökte jag hjälpa en kille som prenumererat på UFO-Aktuellt och Rapport-Nytt i december men inte fått sina tidningar. Det tog sin lilla tid. Men i slutändan postade jag hans tidningar och sa till Håkan E om att han måste med i registret om han nu skulle visa sig ha missats.

Sedan ringde en reporter på P4 Halland och ville ha hjälp med att hitta någon att intervjua om ufo lite senare i veckan. Efter lite funderande och prat med Carl-Anton och Aners P så rekommenderade jag reportern att ringa Günther på en skola i Falkenberg. Vi har gjort flera utställningar tillsammans, bland annat en som varade en hel sommar.

När jag kom till jobbet gjorde jag och Malin klart teveklippet till min Pentagonartikel (ufoavslöjandena) som jag nu hoppas ska publiceras innan veckan är slut.

Efter att ha ätit kvällsmat med Björn på Rosa Drömmar och sedan arbetade fyra timmar så bjöd jag på sista dagen på passet-fika i form av en tårta som blivit över från min 60-årsfest och som jag plockade fram ur frysen i går. Ni kan se oss fika på bilden här ovan.

Nu är det slut för det här passet.

 480 total views