Dagsarkiv: 27 april 2018

Intervjuad för skolarbete och grillpremiär


Klockan 12 i dag kom Nicole Gartz som studerar vid Luleå tekniska universitets filial i Piteå och hennes fotograf Gabriel Sangell, som arbetar på Image här i Stockholm, hem för att intervjua mig om ufo. Nicole arbetar på ett större filmprojekt som ska redovisas i skolan om cirka två veckor.

Vi slog oss ned en trappa ned och sedan körde vi i 45 minuter tills de båda var nöjda. Även Gabriel var intresserad och ställde flera frågor. Innan de kom till mig hade de intervjuat kontaktpersonen Channie West. Jag är inte särskilt imponerad av Channie eller någon annan som utnyttjar människors svagheter och vilja att tro för att tjäna pengar.

Jag har också hunnit jobba lite med boken och är just nu inne på ett avsnitt om Mariauppenbarelser. Under arbetet med den hittade jag ytterligare en bok på svenska som i faktaform tog upp ufo, nämligen den svenske prästen Luca Cesarinis ”Fátima – 100 år av pilgrimsfärder”, så nu består min opublicerade biografi av 589 poster.

När Anneli kom hem plockade vi ut grillen och en påse kol från garaget och sedan satte vi igång med att grilla lammkorvar med rosmarin (som jag fick av Mia som 60-årspresent). Premiär för säsongen! Vi hade också fixat en egenblandad potatissallad efter att ha firat in fredagen med var sin gin och tonic. Men vi satt inne och åt – riktigt så varmt är det tyvärr inte än så här på kvällen.

Det blev en stund i soffan också, Anneli tittade på den unge kommissarie Morse och jag pysslade på med frimärkena som jag faktiskt helt har hunnit ikapp med nu. Men sedan jobbade jag klart kapitlet om Mariavisioner så 22 kapitel är nu klara medan 6 återstår.

Innan det blev sängen bollade jag lite idéer med Andreas som arbetar med en illustration som ska visa Kölmjärvhändelsen 1946, den spökraketstörtning som jag lagt ned absolut mest jobb på. Vore himla kul att få en fin illustration på den händelsen som jag kan använda i olika sammanhang.

Satsade också en halvtimma på att göra i ordning en del bilder som jag ska ha till mitt föredrag i Lund. Den saken får jag fortsätta med i morgon.

Grillpremiär på verandan. Jag duckar för at få lite sol i ansiktet.

Anneli planterar ärtor.

 436 total views