Dagsarkiv: 29 april 2018

Bokknatter


Har suttit i rätt många timmar och jobbat med bokmanuset och dessutom intervjuat en man som såg vad han tror är en tomte i mitten av 1980-talet. Anneli har varit till Lasse Åbergs museum och dessutom en sväng för att titta på söta lammungar och gjort ett besök på en handelsträdgård tillsammans med Ylva och vänner. Så jag har varit ensam med mitt tangentbord, en telefon och en hög böcker.

Har skrivit klart kapitlet om tomtar och det om änglar i dag efter att ha lyssnat på en gammal intervju jag gjorde med Inger Waern i Mariestad för rätt många år sedan. Inger har ju skrivit fyra böcker om människors möten med änglar och hennes egen historia, om varför hon skrev dem, och hennes eget möte med en ängel blir nu en del av detta kapitel. Har också fyllt på kapitlet om sjöjungfrur och det är just det ämnet som annonsen från Boston Post den 4 oktober 1842.

Vid 18.30-tiden, när Anneli var tillbaka hemma, hade jag skrivit nästan 20.000 tecken i dag och har nu fått ihop sammanlagt 625.258 tecken plus 9.552 till i ett ofärdigt kapitel. Så jag börjar närma mig samma storlek på bok som den senaste, ”Koder, krypton och dolda budskap”, som innehöll 649.379 tecken. Lär nog hamna där när allt är klart.

När Anneli kom hem efter sin utflykt lagade vi mat, en porterstek gjord på tysk, mörk öl. Mycket smarrigt! Lika enkelt gick det inte med båtpotatisen och rotsakerna i ugnen som lyckades skapa ett moln när vi öppnade lyckan som satte igång brandvarnaren i hallen! Men efter att ha bytt plåten så blev också den delen av måltiden bra!

Allt var klart lagom till dess att Markus återvänt från Vadstenalägret och så åt vi och pratade om vad vi gjort under helgen och tittade på finalen i ”Mästarnas mästare”. Lite kul att följa idrottarnas kamp mot sig själva och varandra.

Slog också en signal till Sven A i Falköping och grattade på 81-årsdagen. Det var ingen annan som hade hört av sig. Sven är rätt ensam och det är tråkigt kan jag tycka eftersom han är mycket beläst och kunnig. Jag försöker hälsa på honom när jag är i Mariestad för det är inte många mil till Falköping därifrån.

Fortsatte sedan att
skriva fram till 01 men då hade jag också hunnit börja förbereda en del inför Eurovision. Men där återstår en hel del jobb.

Sist på dagen (natten) hade jag en del bollande med Andreas som jobbar med en teckning över Kölmjärvhändelsen 1946 och med David som hjälper UFO-Sverige med lite kartidéer för en framtida presentation av fall på nätet.

 394 total views