Dagsarkiv: 05 maj 2018

70 personer kom till Expot i Lund


I dag har vi haft en rolig, jobbig och mycket givande dag i Lund som började med god frukost på Bishops Arms innan hela gänget gick vidare till IOGT-lokalen för att hålls riksstämma för UFO-Sverige.

Stämman är ju UFO-Sveriges årsmöte där vi väljer styrelse för det kommande verksamhetsåret. Jag höll i klubban och ett femtontal person var med och deltog. Vi klarade av stämmoförhandlingarna på 45 minuter och följde sedan upp med ett konstituerande möte som tog drygt en kvart.

Anders Berglund, som hade ett år kvar och inte behövde väljas om, kvarstår som ordförande i UFO-Sverige, jag som vice och internationellt ansvarig, Gunnar Karlsson som kassör och Victoria Tellander Andersson som sekreterare. Också övriga styrelsen är kända namn men med några nya tillskott som Martina Myrtorp, Peo Wärring och Kenth Cederborg som kommer att förnya vårt arbete.

Klockan var det meningen att vi skulle öppna för allmänheten men som vanligt var det några som kom för tidigt. Vilket givetvis bara är kul. Men det innebar i vanlig ordning att jag inte hann äta någon lunch. Istället satt jag och pratade med Håkan Sterner som var den förste som undersökte Ante Jonssons-fallet och fick några riktigt bra nya infallsvinklar på det. Arne Lundström satt också intill och lyssnade.

Utställningen var mycket uppskattad och frågorna många och till slut hade kommit 70 personer. Det roliga var att omkring 50 av dem kom på båda mina föreläsningar. Den första, som var 13.30, handlade om skånska ufofall med fokus på Gösta Carlsson och den andra, som började 15.30, hade spökraketfokus men handlade även om de nya Pentagonavslöjandena.

Många frågor och bra personer som ställde dem. Och många som kom fram efteråt och ville prata om spökraketer, forntida astronauter, cirklar i sädesfälten (där var mannen som frågade och jag inte alls överens), Area 51 och mycket annat.

När det var tolv minuter kvar till föredrag nummer två kom Skånska Dagbladets reporter och ville intervjua. Det blev en raketintervju som jag kände mig lite osäker på hur utfallet skulle bli. Att döma av reporterns antecknande så skrev han till och med mera oläsligt än jag själv gör.

Men till min stora glädje visade det sig bli ett alldeles utmärkt litet reportage som kom ut på nätet några timmar senare. Ni kan läsa det här. Snyggt jobbat!

Eftersom vi fick kasta om i föredragsschemat då Anders inte kunde komma så hade jag flyttat min Gösta Carlsson-del till första föredraget medan det stod på biljetten att det skulle komma i det andra. Så efter mitt andra kom en man fram till mig och undrade varför jag inte pratat om Gösta i mitt föredrag. Då förklarade jag läget men gav honom istället ett eget miniföredrag direkt från datorn om Gösta-fallet.

Det blev väldigt mycket pratade under åtta timmar men jag hann i alla fall slänga i mig en Karins lasagne som Rickard och Victoria köpt åt mig, i övrigt levde jag på en och annan kokt korv med bröd.

När allt var slut packade vi på någon timma och sedan drog Tobias och Johan iväg till Norrköping för att packa ur utställningen där. Tage Bång och Tony Ekberg åkte mot västra Sverige och Rickard och Victoria med barn mot Stora Krokek. Kenth, Carl-Anton och Roger mot Nyköping.

Kvar blev jag, Håkan, Mats, Gunnar, Jennie, Thomas och Martina.

Det dök upp några Facebookvänner som Cyril Tönisberg och Kenneth Rasmusson under expot också. Kenneth hängde sedan med ut när vi skulle äta på kvällen då vi gick till Harrys på Bangatan 6 där Kenneth höll ett bord för oss. Jag och flera andra åt kalvköttbullar med potatismos med västerbottensost och god sås som var riktigt, riktigt bra.

Våra vana trogen samlades vi sedan på mitt och Håkans rum för att avrunda och prata ett par timmar. Alla var mycket nöjda med helgen. Vid 01.00 var det dags för sängen, då hade Håkan redan hunnit somna och jag hunnit titta på stjärnhimlen från vår balkong.

Själva riksstämman gick på 45 minuter.

 788 total views,  1 views today