Dagsarkiv: 18 maj 2018

Däckbyte och bokjobb


I dag har jag fortsatt att jobba med nya boken men fick göra ett avbrott så att vi äntligen skulle få vinterhjulen skiftade till sommarditon. Det fixade Motordepån snabbt och lätt, ingen kö. Ibland är det bra att vara sent ute.

Fortsatte i alla fall att skriva och redigera när jag kom hem och nu har boken kommit upp i 689.429 tecken och 13 av 28 kapitel är genomgångna. Men fortfarande återstår bilder och bildtexter att fixas. Bara att fortsätta jobba på.

Bilden ovan kommer från tidskriften Nordisk filateli nummer 4 för i år. Fick den från Ole i Oslo för någon vecka sedan. Där skriver en av krönikörerna, Lasse Haldenberg, om vykort och tar då upp ett för oss ufologer välkänt sådant. För oss är detta inte ett särskilt ovanligt objekt, det dyker ofta upp i olika samlingar, men för Lasse som lever i den vanliga världen är det ett fynd.

Vid 12-snåret ringde jag en man som förra året säger sig ha mött en vätte utanför en fäbod. Det blev ett mycket intressant samtal som nu kommer att hamna i min nya bok. Mannen hade till och med hört vätten tilltala honom men kom sig själv inte för att svara. ”Jag blev så förvånad”, sa han.

Efter intervjun kom Stefan och ville ha hjälp att skriva på ett papper och sedan var han snäll nog att låta mig lifta in till Rålambsparken. Den snabba bilturen in gjorde att jag kom nästan en timma för tidigt till jobbet vilket i och för sig var bra då jag hade ett möte med min skyddsombudskollega Thomas.

Kvällen kom att handla om två stora händelsenyheter. Dels en ny skolskjutning i USA, som jag följde från början till slutet, och dels en svår flygolycka i Havanna. Skolskjutningen genererade i vanlig ordning en del fejkinformation och jag kunde själv konstatera hur någon skapat en ny Facebooksida (när den misstänkte skyttens tagits ned) och lagt upp en bild där det skulle framstå som 17-åringen var en Clinton-sympatisör. Ni kan se fejken här nedan.

Skjutningen avlöstes av den svåra flygolyckan i Kuba med över 100 döda och eftersom jag skrev om båda dessa händelser för såväl papper och nät i olika uppdateringar så hade jag rätt fullt med bara dessa nyheter under kvällen. Det blev ett par artiklar till men inte mer.

Mat blev det på Lilla Asien.

Klockan 01 var jag klar för dagen och tog mig hemåt. Hemma tog jag ner tvätt, tog en macka och så filmade jag Jupiter med mobilen under lätt oskärpa för att visa en person som förföljts av ett ljusklot och också filmat det en kort stund. Jag är rätt säker på att det var just denna planet som ”förföljde” bilen, något som man kan tycka när avlägsna objekt står på samma plats på himlen medan bilen rör sig framåt.

Ett mycket vanligt misstag som många begår.

Strax efter det att namnet på den misstänkte skolskjutaren blev känt togs hans Facebooksida ned. Bilden till vänster är hans. Men strax därpå registrerade någon en ny sida i hans namn och fejkade bilden, lade dit en keps med ”Hillary Clinton 2016” och en bakgrundsbild som kommer från en antifascistisk rörelse – Antifascistisk Action. Men allt är bara bluff.

Så var det hjulskiftningsdags.

 440 total views